Šport > Košarka
55 ogledov

Olimpija zapravila dobljeno tekmo

Union Olimpija Aba Szolnoki Olaj/Bugany Janos
Košarkarji Uniona Olimpije so v 24. krogu lige Aba po podaljšku izgubili z madžarskim Szolnokim z 99:106 (25:24, 38:45, 67:65, 90:90).

Po zamenjavi na trenerski klopi - na mesto Aleša Pipana je sedel Memi Bečirović - so košarkarji Uniona Olimpije zabeležili zmago in poraz. Prejšnji teden v Skopju so suvereno nadigrali MZT, na Madžarskem pa so doživeli boleč poraz, za katerega so si krivi povsem sami.

Memi Bečirović Union Olimpija Aba | Avtor: Szolnoki Olaj/Bugany Janos Szolnoki Olaj/Bugany Janos
Neuspeh jih je dva kroga pred koncem rednega dela pahnil iz igre za uvrstitev v končnico, imajo pa še možnosti za peto ali šesto mesto, ki prinašata uvrstitev v evropski pokal v prihodnji sezoni. V naslednjem krogu bodo zmaji gostovali pri zadnjeuvrščenemu Levskemu iz Sofije, v zadnjem krogu pa v Stožice prihaja Krka.

Poraz bo verjetno še nekaj časa preganjal ljubljanske košarkarje v njihovih mislih. Dve točki so imeli praktično že v žepu, vendar so v zadnjih desetih sekundah rednega dela gostom pustili dva meta za tri točke in drugega je Michael Lee tudi zadel. Pred tem bi lahko tekmo odločil Klemen Prepelič, ki pa je pri 87:90 zgrešil drugi prosti met.

Vprašanje pa bo seveda ostalo, zakaj nihče od ljubljanskih igralcev v zadnjih desetih sekundah ni naredil osebne napake in tako gostiteljem preprečil tri točke. Lee je na koncu tudi odločil tekmo, ko je pol minute pred koncem zadel še svojo četrto trojko, ki je Ljubljančanom dokončno spodrezala krila.

Ob porazu sta tako nepomembna osebna dosežka Alena Omića, ki je ob 29 točkah in metu 11:12 iz igre zbral še 10 skokov in dosegel statistični indeks 40, ter Prepeliča, ki je zadel 30 točk.

Izgubljene žogo pokopale Krko

Drugi poraz na zadnjih treh tekmah je košarkarje Krke potisnil na rob uvrstitve v evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Hkrati so padli na petdesetodstotni izkupiček, v zadnjih dveh krogih pa jih čaka domača preizkušnja s Szolnokim ter gostovanje pri Unionu Olimpiji.

Kljub neuspehu si zaslužijo pohvale za predstavo v Podgorici, saj so bili ves čas tekme relativno blizu tekmecu, ki je na koncu vendarle uveljavil svoje prednosti, kakovost ter daljšo klop in zasluženo slavil z 82:77.

Krki ni pomagalo 21 točk Malcolma Armsteada ali 14 Nebojše Joksimovića, saj je imela kar 18 izgubljenih žog, vsega pet zadetih trojk in le zavoljo dobljene bitke pod obročema (33:27) je bil rezultat na koncu toliko tesen, da bi lahko Novomeščani celo ogrozili zmago Budućnosti. Toda pol minute pred koncem pri zaostanku šestih točk je Krka iz dveh prostih metov in napada s strani iztržila le eno točko.

Liga Aba, 24. krog, izidi:

Szolnoki Olaj : Union Olimpija 106:99 (24:25, 45:38, 65:67, 90:90)
Lee 18, Rakić 16, Keller 15; Prepelič 30, Omić 29, Marinović 16

Budućnost : Krka 82:77 (19:14, 39:32, 64:55)
Savović 20, Šehović 18, Reynolds 16; Armstead 21, Joksimović 14

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.