Šport
22 ogledov

Olimpija zmanjšala rdečo številko

KK Union Olimpija Saša Despot
Union Olimpija je imela redno letno skupščino. Člani so se seznanili s finančnim poročilom za leto 2013, ki izkazuje presežek v višini nekaj več kot 750.000 evrov, hkrati pa slišali dejstvo, da leto 2014 ni bilo tako uspešno. Klub bo imel sredi 2015 še približno 1,7 milijona evrov dolga.

Ljubljanski klub je imel ob koncu leta 2013 - skupščina vedno gleda realizacijo za zaključeno leto - 2,8 milijona evrov dolga. V 2013 je odplačal 1,7 milijona evrov, v 2015 bo dolg zmanjšal še za dober milijon evrov, kolikor predstavljajo obveznosti do dolgoročnega in kratkoročnega kredita, kar pomeni, da bo imela Union Olimpija po odplačilu slednjega še približno 1,7 milijona evrov dolga.

Uspešnemu poslovnemu letu 2013 je sledilo nekoliko težje 2014, saj se je moral klub spopasti s finančnimi zagatami v obliki terjatev iz preteklosti, ki pa jih je s pomočjo pokroviteljev uspešno prebrodil. Finančno poročilo za leto 2014 bo predstavljeno po opravljeni redni finančni reviziji v prvi polovici leta 2015. Finančno največji poravnavi v 2014 sta bili do nekdanjega trenerja Saša Filipovskega ter igralca Gorana Jagodnika.

Dolgovi do igralcev

"Poleti je bila klubskemu vodstvu zadana naloga znižati stroške članske ekipe in vanjo vključiti čim več mladih slovenskih igralcev ter Union Olimpijo ohraniti na zemljevidu evropskih tekmovanj. Verjamem, da lahko po 3 mesecih nastopov že ocenimo, da nam je to uspelo, končno oceno pa bomo lahko podali ob zaključku sezone. Veliko nam je v začetku sezone na svoj način pomagal tudi Mirza Begić, ki se mu na tem mestu še enkrat zahvaljujem," je dejal direktor zmajev Matevž Zupančič.

"Rezultati naše tako članske, kot mladih selekcij so spodbudni. Uvrstitev v drugi del tekmovanja v EuroCupu je že eden izmed doseženih tihih ciljev, ki pa nas nikakor ne sme zavesti in odvrniti pozornosti od nalog, ki nas čakajo v ligi ABA in domačih tekmovanjih. Klub smo v zadnjem času skušali še bolj dvigniti na področju komunikacij in projektih družbene odgovornosti, ki so morajo prav tako postati pomemben del razumevanja športa in njegove družbene vloge ter tudi na tak način vzpostaviti sinergijo s pokrovitelji, partnerji in vlagatelji. Želimo si, da bi ekipo na tekmah podprlo še več gledalcev v dvorani, saj cena vstopnic ostaja izredno dostopna. Na področju večno perečega odplačevanja klubskih dolgov smo tudi v preteklem letu naredili veliko, a še ne poplačali vsega. Pred dnevi smo sklenili poravnavo z Goranom Jagodnikom, ki je med igralci največji preostali upnik. Potrpežljivo nas čakajo še nekateri igralci, ki po lanski sezoni niso ostali v Ljubljani in morajo biti naslednji v vrsti za poravnavo zaostalih obveznosti," je o rezultatih in še perečih dolgovih do košarkarjev še dejal Zupančič. V klubu so dolžni še Nebojši Joksimoviću, Draženu Bubniću, Dragiši Drobnjaku ... 

Nekatere pogodbe se iztečejo

Predsednik Jani Möderndorfer je dejal, da je zadovoljen s stanjem kluba, tako finančnim kot rezultatskim na parketu, podpira pa tudi dodatne aktivnosti na področju družbene odgovornosti. Klub je letos poleti na nove temelje postavil delo z mladimi, oživel je poletni tabor za najmlajše, povečal pa je še vpis v košarkarsko šolo: "Veseli nas, da smo tudi na letošnji skupščini, podobno kot lani, lahko sporočili spodbudne rezultate glede poslovanja našega klub v letu 2013. Veseli nas tudi še vedno trdna podpora pokroviteljev in mestne občine Ljubljana, ki nam omogočajo obstoj. Še zlasti jim gre poklon in pohvala za izredno angažiranost v poletnih mesecih, ko smo z njihovo pomočjo v celoti odplačali dolg do trenerja Filipovskega in zakorakali v novo sezono. Uspešen začetek sezone nam gotovo daje zagon za prihodnost, istočasno pa nas čaka odgovorna naloga priprave novega dolgoročnega finančnega načrta, saj se nekatere pomembne sponzorske pogodbe v letu 2015 iztečejo. O vseh premikih bomo javnost ažurno obveščali, med tem pa tako na parketu kot tudi ob njem skušali narediti vse za zadovoljstvo košarkarskih navdušencev, zaradi katerih sploh obstajamo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.