Šport
15 ogledov

Olimpiji slovenski derbi proti Krki

Alen Omić, Goran Jagodnik Union Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Uniona Olimpije so v zadnjem, 26. krogu lige Aba premagali Krko s 73:67 (12:20, 39:32, 57:50).

Union Olimpija je dobila slovenski derbi zadnjega kroga rednega dela košarkarske lige ABA. Zmaji so že pred današnjo tekmo imeli zagotovljeno peto mesto in evropsko vstopnico za prihodnjo sezono, Krka pa je lovila zmago, s katero bi osvojila šesto mesto ter ujela nastop v Evropi, kar pa ji ni uspelo. Ljubljančani so se z zmago maščevali Novomeščanom za visok prvi letošnji poraz.

Krka je prvo četrtino odigrala odlično. Miralem Halilović je dal prvih šest točk Novomeščanov, ko je trojko zadel še Matej Rojc, je bilo 9:6. Klemen Prepelič je izenačil na 9:9, minuto in pol pred koncem prve četrtine pa je bilo 19:13 za goste. Olimpija je v drugih desetih minutah začela lov za tekmeci. Prednost Krke je kopnela, v 14. minuti pa je Halil Kanacević zadel za 24:23, kar je bilo šele drugo vodstvo Ljubljančanov na tekmi. Ključni mož preobrata je bil Goran Jagodnik. Ta je dosegel sedem točk, dvakrat skočil in trikrat podal. Do konca prvega polčasa so zeleno-beli pobegnili na 39:32.

V tretji četrtini je Olimpija nadzorovala potek tekme, v zadnji minuti tretjega dela igre je Marko Marinović zadel za 57:49. V 36. minuti so zeleno-beli vodili že s 66:52, a se jim je nato ustavilo v napadu, krkaši pa so se približali na 61:66. V 39. minuti so bili še nekoliko bližje (64:69), toda Prepelič in Alen Omić sta domačinom zagotovila zmago.

"Čestitke mojim fantom za zmago in borbeno predstavo. Odigrali smo agresivno skozi celotno srečanje, a vseeno smo imeli določena nihanja. Pomembno je, da smo zmagali, da smo nekako prekinili ta urok Krke in da lahko samozavestno gremo naprej. Naslednji teden se spet srečamo v domačem prvenstvu. Mislim, da nam bo takrat lažje, saj bodo fantje bolj samozavestni. Vsilili smo jim svoj ritem igre in prišli do nekaj serij lahkih košev, ki so bili odločilni. Na koncu smo nekoliko izgubili prednost, a vseeno, pomembna je zmaga," je po tekmi dejal trener Olimpije Memi Bečirović.

Prvi strelec tekme je bil Chris Booker z 18 točkami, pri Olimpiji sta jih po 13 dala Prepelič in Omić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.