Šport
18 ogledov

Olimpiji zmaga v podaljšku

Telemach Olimpija Team Jesenice Tivoli finale DP državno prvenstvo hokej Saša Despot
Telemach Olimpija je na prijateljski tekmi v Podmežakli po podaljšku premagala HDD Jesenice.

Pred začetkom nove hokejske sezone sta se na Jesenicah na prijateljskem obračunu pomerila stara znanca. V dvoboju gorenjskih in ljubljanskih hokejistov so bili boljši slednji. Telemach Olimpija, ki jo čez deset dni čaka začetek lige Ebel, je po podaljšku s 5:4 premagala domačo zasedbo HDD Jesenice, ki bo nastopala v ligi INL.

Potem ko načrtovane tekme med tema ekipama na Bledu konec avgusta ni bilo, so v jeseniškem in ljubljanskem klubu danes vendarle izpeljali pripravljalno tekmo, s katero želijo obuditi nekdanje hokejske čase večnih derbijev. Jeseniška ekipa se je favorizirani ljubljanski dobro upirala, izid pa je bil neodločen v vseh tretjinah (1:1, 1:1, 2:2).

Odločitev o zmagovalcu v dvorani Podmežakla, kjer se je zbralo kakšnih 1500 ljubiteljev hokeja, je tako padla šele po podaljšku, zmagoviti gol je za zmaje dosegel Igor Cvetek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.