Šport
25 ogledov

Olimpijin diamant opozoril nase

Aleš Pipan Union Olimpija Cedevita Aleš Fevžer/ABA
Ob visoki zmagi Union Olimpije proti VEF Rigi z 90:61 v zadnjem krogu uvodnega dela EuroCupa je z učinkovito predstavo nase opozoril mladenič v vrstah zmajev Vasilije Vučetić.

Že uvodne minute sinočnjega dvoboja so dale slutiti, da se gostje iz Rige ne morejo enakovredno kosati košarkarji s Union Olimpije, ki so na parketu ljubljanskih Stožic prevladovali vseh štirideset minut. Trener Aleš Pipan je ob visoku prednosti lahko preizkušal razne taktične različice in ponudil minutažo vsem razpoložljivim košarkarjem.

"Veliko ni za povedati. Odigrali smo toliko, kot je bilo potrebno za normalno igro in zmago. Obe ekipi sta bili nekoliko oslabljeni s poškodbami, a boljše smo se znašli mi. Odigrali smo agresivno obrambo in poletno v napadu. Vse to je prineslo visoko zmago, ki na koncu ne pomeni nič, razen to, da je odraz nekega dela in optimizem za naslednje tekme. Vse skupaj smo že pozabili, saj je pred nami težka in pomembna tekma v Novem mestu," je dvoboj ocenil ljubljanski strateg.

Odlično nadomestil Omića

Največ navdušenja domačih pristašev je z učinkovito predstavo požel mladi up Vasilije Vučetić, ki je odlično nadomestil poškodovanega Alena Omića. "Zelo sem zadovoljen s svojo igro proti Latvijcem. Dobil sem priložnost ob odsotnosti Alena Omića in moral sem jo izkoristiti. To je dobra motivacija za naprej in nadaljni napredek v karieri," je svojo igro pokomentiral Vučetić.

18-letni up je bil natančen tako pod obročem, kot iz razdalje, s 13 točkami v 25 minutah na parketu pa je popolnoma upravičil zaupanje trenerja Pipana. "Trener mi je naročil naj igram agresivno in napadam koš. To mi je kar dobro uspevalo, ogromno pa so mi pomagali tudi soigralci. Veliko sem moral prispevati tudi v obrambi, kjer sva s Halilom Kanacevićem skušala zaustaviti gostujoče centre."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.