Šport
44 ogledov

Olimpijske kolajne osvaja pet let po koncu kariere

Tatjana Černova EPA
Britanka Kelly Sotherton je v zadnjih nekaj mesecih osvojila dve olimpijski kolajni.

Kelly Sotherton je leta 2004 v Atenah prišla do olimpijskega brona v sedmeroboju, na naslednji dve olimpijski odličji istega leska pa je čakala 13 let. Pred tem, leta 2012, je sicer že sklenila svojo atletsko pot.

V Pekingu je bila v sedmeroboju peta, prav takšno uvrstitev pa je osvojila kot članica britanske štafete na 4 x 400 metrov. A tu se zgodba še ni končala, zdaj se lahko veseli brona tudi v teh disciplinah.

Danes je Mednarodni olimpijski komite izrekel nov suspenz ruski sedmerobojki Tatjani Černovi, saj so ob ponovnem pregledu njenega vzorca z OI leta 2008 ugotovili, da si je do dobrega rezultata pomagala z uporabo steroidov. Rusinji so sicer že prej izbrisali izide z zadnjih sezon, med drugim so ji vzeli bron z OI v Londonu in zlato s svetovnega prvenstva v Daeguju leta 2011. Ker je v tej disciplini že prej 'padla' Ukrajinka Ljudmila Blonska, je zdaj Sothertonova prišla še do drugega brona z OI v pekingu. Pred petimi meseci so namreč ob ponovnih pregledih razveljavili tudi uvrstitve ruske in beloruske štafete v teku na 4 x 400 metrov.

Ponovljeni testi z OI 2012 in 2008 so za zdaj zahtevali že 111 'žrtev'. Od tega je brez uvrstitve ostalo kar 37 ruskih športnikov 16 beloruskih, 12 kazahstanskih in 11 ukrajinskih. Največ prekrškarjev (49) so ujeli pri dvigovalcih uteži, na drugo mesto pa so se 'uvrstili' atleti (46).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.