Šport > Zimski športi
20 ogledov

Olimpijske vasi že čakajo na Slovence

Soči olimpijska vas nastanitev hotel apartma EPA
Tri olimpijske vasi, ki so jih prireditelji 22. zimskih olimpijskih iger v Sočiju namenili za nastanitev 6.700 športnikov in športnic, so odprle svoja vrata.

Največ jih bo sprejela osrednja olimpijska vas Primorskaja, kjer bo začasni dom za 3.000 tekmovalcev in tekmovalk v hokeju, umetnostnem drsanju, drsanju, curlingu in hitrostnem drsanju. V tem sodobnem kompleksu je 50 zgradb, v vsaki od njih pa so dvo-, tri- in štiriposteljni apartmaji s pogledom na morje, hribe in olimpijski park.

Druga olimpijska vas Gornaja bo sprejela 2.600 aktivnih udeležencev letošnjih iger. Leži na nadmorski višini 1.100 metrov, na Gornaji pa bodo bivali tekmovalci in tekmovalke v alpskem smučanju, deskanju in smučanju prostega sloga.

V tretji olimpijski vasi Dopolnitelnaja bo v kompleksu s hotelskimi sobami, apartmaji in počitniškimi hišami bivalo 1.100 športnikov in športnic; v njej so tudi trgovine, restavracije, menza, telovadnica, fitnescenter, zdravstvena ambulanta ...

Po olimpijskih igrah, ki bodo med 7. in 23. februarjem, bodo Primorskaja, Gornaja in Dopolnitelnaja del turistične ponudbe Sočija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.