Šport
21 ogledov

Olimpijski prvak srno nosil 3 km daleč, a zaman

Greg Rutherford, jelen Reševalni pas/Twitter
Olimpijski prvak v skoku v daljino Greg Rutherford je poškodovano srno nesel več kot tri kilometre daleč do svojega doma.

Greg Rutherford je poskušal rešiti poškodovano srno. "Uboga mala stvar je imela zlomljeno nogo," je na twitterju zapisal britanski atlet, ki je žival nesel dve milji (3,2 kilometra) do svojega doma. 

Kasneje je srno prepeljal v bolnišnico za divje živali, na socialnem omrežju pa je zapisal, da osebje "upa, da bo preživela." A žal se to ni zgodilo, poškodba noge sicer ni bila težja, hujša pa je bila poškodba medenice. Srno so zato uspavali.

"To je res žalosten dan. Doris so morali zaradi poškodb uspavati," je dan kasneje še začivkal Rutherford, ki se je odločal med imenoma Melvin in Doris, saj sprva ni vedel, ali gre za srno, ali jelena. Predstavnik bolnišnice je povedal: "Poškodbe so bile prehude. Normalni telesni procesi niso bili več možni, zato smo Doris morali uspavati. Gregu smo zelo hvaležni, zaradi njega ni predolgo trpela. Takšne živali ni lahko prenesti, je zelo težka in nemirna. Za takšno dejanje potrebuješ olimpijskega atleta."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.