Magazin > Lepota & telo
178 ogledov

Olje, ki napada maščobo na trebuhu

trebuh, hujšanje Profimedias
Pozabite na kokosovo ali olivno olje. Preizkusite repičnega!

Repično olje vsebuje veliko nenasičenih maščobnih kislin, med drugim tudi omega 3 in omega 6 maščobne kisline. In ravno te maščobne kisline naj bi topile telesno maščobo, in to že po enem mesecu, so odkrili raziskovalci univerze Penn State University.

Njihovi "poskusni zajci“ so po enem mesecu rednega uživanja repičnega olja izgubili 110 gramov telesne maščobe, in to na trebuhu. "Izgubo maščobe praviloma ne moremo zreducirati na določen del telesa, a, kot kaže, nenasičene maščobe napadajo maščobo na trebuhu,“ je povedala prof. Penny Kris-Etherton.

V študijo je bila vključena 101 oseba s prekomerno telesno težo. Vse sodelujoče so razdelili v pet skupin in vsi so na dan zaužili dva smoothieja z oljem, pri čemer je vsaka skupina dobila drugo olje.

Najbolj zdravo je sicer hladno stiskano repično olje, saj se na ta način v olju ohrani največ hranil. Repično olje je bogat vir vitamina E, ki ščiti celice in krepi imunski sistem, in karotenoida, ki ščiti pred boleznimi srca in ožilja.

Recept za smoothie z repičnim oljem:
100 g pomaranč
100 g mleka
100 gramov jagod
30 gramov repičnega olja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.