Slovenija
31 ogledov

Omerzel nad upravo Darsa

Slovenija 19.09.13, Matjaz Knez, predsednik uprave Dars, foto: Mediaspeed mediaspeed
Upravi morda grozi zamenjava.

Lani je Dars izvedel le 32 odstotkov vseh načrtovanih investicij. Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je v intervjuju za Žurnal vlado že pozval, naj se vpraša, ali državna Slovenska odškodninska družba (Sod) dobro upravlja svojo naložbo v Darsu. Neuradno pa naj bi bila v ozadju menjava nadzornega sveta, nato pa še menjava uprave Darsa.

Krivijo stečaje

Na Darsu slabo izvedbo opravičujejo s številnimi stečaji podjetij, s katerimi sodelujejo. Tako je na primer zastala gradnja predora Markovec, saj sta šla v stečaj Cestno podjetje Maribor in avstrijski Alpine Bau. Slabo realizacijo načrtovanih investicij na Darsu povezujejo tudi z zapleti pri pridobivanju prostorskih načrtov, zatika se pri vrednosti investicij in reprogramu Darsovih posojil.

Nadzorni svet je o zamudah že razpravljal na svoji zadnji seji. Kot nam je povedal njegov predsednik Dušan Hočevar, so upravi naročili, naj pripravi ukrepe za hitrejšo realizacijo del. O kakšnih menjavah v upravi pa naj ne bi razmišljali. V Sodu, ki je odgovoren za naložbo v Dars, jim prejšnji teden ni uspelo pripraviti odgovora na vprašanje, kako bodo zaradi slabe realizacije ukrepali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.