Šport > Košarka
24 ogledov

Omić se seli na Kanarske otoke

Alen Omić Saša Despot
Slovenski reprezentančni košarkar Alen Omić je po treh sezonah zapustil Union Olimpijo in bo kariero nadaljeval na Kanarskih otokih.

Center ljubljanske Olimpije, 23-letni Alen Omić, bo svojo profesionalno kariero nadaljeval v tujini. Ljubljančan, rojen v Bosni in Hercegovini, je zadnja tri leta igral za Olimpijo, s katero je imel pogodbo sklenjeno še za prihodnjo sezono.

Omić je pristal na prestop k španskemu prvoligašu Gran Canaria iz Las Palmasa,  s katerim se je dogovoril za odškodnino in dveletno pogodbo.

Las Palmas je dodobra spoznal že lani, ko je slovenska košarkarska reprezentanca tam odigrala del svetovnega prvenstva, pri Gran Canarii pa bo ponovno združil moči z nekdanjim soigralcem Sasujem Salinom.

Omić je v lanski sezoni lige Aba v povprečju dosegal 10,9 točke in 6,7 skoka na tekmo, v evropskem pokalu pa je bilo njegovo povprečje še nekoliko boljše, in sicer 11,9 točke in 6,9 skoka na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.