Šport > Košarka
28 ogledov

Omić zaljubljen v novo domovanje

Alen Omić CB Herbalife Gran Canaria
Slovenski košarkarski reprezentant Alen Omić se je danes predstavil navijačem svojega novega kluba CB Herbalife Gran Canaria.
Še pred letošnjim evropskim prvenstvom je postalo jasno, da bo Alen Omić zapustil vrste ljubljanske Union Olimpije. Preselil se je na Kanarske otoke, kjer bo v dresu moštva CB Herbalife Granc Canaria nastopal v izjemno močni španski ligi.
 
"Moj novi klub je imel lani odlično sezono, trener Aito Garcia Reneses pa si me je zaželel v svojem moštvu," je o razlogih za selitev na atraktivno destinacijo spregovoril Omić: "Že na lanskem svetovnem prvenstvu mi je bil Las Palmas zelo všeč. Ko me je poklical moj agent in mi pojasnil, da si me vodstvo Gran Canarie želi v svojih vrstah, nisem okleval."

Prvi center slovenske izbrane vrste na Eurobasketu se zaveda, da je konkurenca v moštvu zelo močna: "Nekateri košarkarji že vrsto let nastopajo za ta klub, zato me čaka hud boj za igralne minute. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da si izborim čim večjo minutažo. Skušal bom čim boljše izpolnjevati navodila trenerja."

23-letni in 216 centimetrov visoki orjak verjame v uspešno sezono: "K ekipnim uspehom bom poskušal prispevati z mojo energijo. Na koncu je najbolj pomembno, da ekipa zmaguje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.