Šport > Nogomet
14 ogledov

''On je pisal zgodovino, jaz šele začenjam''

neymar barcelona EPA
Novopečeni nogometaš Barcelone Neymar je v intervjuju za televizijsko postajo Barça TV priznal, da je bila predstavitev na Camp Nouu zanj zelo čustvena. ''Zelo, zelo, zelo sem vesel,'' je povedal 20-letnik, ki se je po štirih sezonah pri Santosu odločil, da je prišel čas za selitev v Evropo.

''Bilo je veliko bolje, kot sem pričakoval. Bilo je zelo čustveno. Zelo, zelo, zelo sem srečen,'' je predstavitev na Camp Nouu komentiral Neymar, ki je z Barcelono podpisal petletno pogodbo.

Brazilec je še enkrat poudaril svoje razloge za odhod iz domovine, ki niso bili finančno motivirani. ''Prišel je pravi trenutek za odhod. S tem, ko sem postal nogometaš Barcelone, sem izpolnil svoje sanje,'' je povedal 20-letnik.

Neymar bo v Barceloni združil moči z dobrim prijateljem in reprezentančnim kolegom Danijem Alvesom. ''Dani je vedno lepo govoril o Barceloni, še posebej o ekipi. Ekipa je čudovita. Tukaj igrajo odlični igralci, ki so dobri prijatelji, in to je pomembno. Spodbujal me je, naj pridem. Pogovarjal sem se tudi z Adrianom, ki me je prav tako spodbujal. In zdaj sem tukaj,'' je nadaljeval Neymar, ki bo poskušal v katalonski prestolnici zapolniti čevlje legendarnega rojaka Ronaldihna. ''Z Barço in Brazilijo je pisal zgodovino in še vedno jo piše. Jaz šele začenjam svojo zgodbo in upam, da bom v Barçi pustil svoj pečat,'' je povedal Brazilec.

Za konec je navijačem razkril, kaj lahko pričakujejo od njega. ''Pričakujete lahko veselega in drznega Neymarja, ki si želi zmagati vsako tekmo.''

Pelé: ''Neymar je lahko boljši od Messija''

Legendarni brazilski nogometaš Pelé je prepričan, da lahko Neymar postane boljši od Lionela Messija. ''Rad imam Messija kot igralca. Če ju primerjamo, verjamem, da ima Neymar vse sposobnosti, da igra bolje od Messija...ali pa ne,'' je povedal 72-letnik in dodal: ''Igrati v Evropi je nekoliko težje kot v Južni Ameriki. Evropski nogomet je bolj zahteven, medtem ko je v Južni Ameriki bolj tehničen in sproščen,'' je zaključil Brazilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.