Šport
27 ogledov

Đoković in Nadal v isti polovici žreba

rafael nadal novak đoković EPA
V petek so v francoski prestolnici opravili žreb za glavni del Roland Garrosa.

Srb Novak Đoković, branilec naslova teniškega odprtega prvenstva Francije, in devetkratni zmagovalec Španec Rafael Nadal sta se znašla na isti strani današnjega žreba, kar pomeni, da se lahko pomerita že v polfinalu drugega letošnjega turnirja za veliki slam. Nadal bo na peščenih igriščih Roland Garrosa lovil svoj deseti naslov, Đoković pa bo skušal ubraniti edini turnir, ki ga še brani.

Na drugi strani žreba je številka 1 svetovnega tenisa Škot Andy Murray, ki bi se v polfinalu lahko pomeril z zmagovalcem OP Francije leta 2015, Švicarjem Stanom Wawrinko.

Švicar Roger Federer, zmagovalec uvodnega grand slama sezone, OP Avstralije, je odpovedal nastop v Parizu z namenom, da bi se bolje pripravil za Wimbledon (3. - 16. julij).

Brez Serene in Marije

V ženskem delu žreba ni Američanke Serene Williams, ki pričakuje prvega otroka, ter Rusinje Marije Šarapove, ki je ostala brez posebnega povabila prirediteljev. Branilka naslova je Španka Garbine Muguruza. Teoretična polfinala bi bila Muguruza in številka 1 Nemka Angelique Kerber, na drugi strani pa dvoboj Čehinje Karoline Pliškove in Romunke Simone Halep.

Slovenskih predstavnikov v posamični konkurenci na glavnem turnirju ni, saj so Polona Hercog, Tamara Zidanšek, Dalila Jakupovič, Blaž Kavčič, Blaž Rola in Grega Žemlja izpadli v kvalifikacijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.