Šport
19 ogledov

Serena tokrat premočna za Šarapovo

Serena Williams Sara Errani OP Francije polfinale
1/15
EPA
Serena Williams se je Mariji Šarapovi maščevala za poraz v finalu madridskega mastersa, na sklepnem dejanju ženskega dela OP Francije je Američanka Rusinjo premagala z 2:0 v nizih (6:4, 6:4). To je za Sereno že 16. zmaga na turnirjih za grand slam in druga na pariškem pesku.

V prvem nizu je bolje začela Marija Šarapova, ki je dobila prvi dve igri. Toda Serena Williams ji je hitro vrnila z "re-breakom" in sama povedla s 3:2. Pri izidu 4:4 je Američanki uspel še en odvzem začetnega udarca, zatem pa je z zanesljivimi potezami prvi niz odločila v svoj prid (6:4). 

V prvi igri drugega niza je Šarapova stežka zadržala svoj servis, po več izenačenjih je Rusinji le uspelo. Serena je nato dobro odservirala, v naslednji igri pa že odvzela začetni udarec nasprotnici in nato prednost še utrdila (3:1). Naskok je "gazela" uspela obdržati do konca in je slavila z enakim izidom kot v prvem nizu (6:4).

Marija: "Drugo leto bom nazaj"

"Bilo je zelo težko, bila sem zelo živčna. Neverjetno je zmagati tukaj. Po enajstih letih spet slaviti tu... Težko karkoli rečem. Hvala tudi občinstvu za vso podporo. Zelo rada igram tukaj, veselim se že ponovnega obiska," se je po 16. zmagi na turnirjih za grand slam, drugi v Parizu, smejalo Williamsovi.

Slednja zdaj le še za dva naslova zaostaja za rojakinjo Chris Evert in Čehinjo Martino Navratilovo, rekorderka pa je Nemka Steffi Graf z 22 zmagami na turnirjih za grand slam. Enaintridesetletna Serena je z današnjo zmago v žep pospravila 1,5 milijona evrov denarne nagrade, Šarapovi pa pripada "tolažilnih" 750.000 evrov. Ob prvem zmagoslavju na Roland Garrosu leta 2002 je v finalu ugnala svojo sestro Venus.

"Čestitke Sereni, igrala je res vrhunsko. Seveda bi bilo lepo zmagati, a drugo leto bom spet nazaj," je po porazu dejala sibirska lepotica Marija.

Marija Šarapova Serena Williams OP Francije finale | Avtor: Reuters Reuters
Lanski izpad za Američanko kot budnica

Današnji finale je bil na OP Francije prvi po letu 1995, v katerem sta se za naslov pomerili prva in druga nosilka. Williamsova je bila seveda favoritka, saj je bilo pred današnjim dvobojem razmerje zmag in porazov 13:2 v njen prid, premoč pa je dokazala tudi na igrišču.

Serena je letos na najlepši način prebolela lanski poraz v 1. krogu. Lanska napaka je v njej obudila željo, da postane še boljša. Od takrat je bila izjemna. Dosegla je 74 zmag ob le treh porazih, od katerih so dvema botrovale fizične težave. Osvojila je 11 naslovov na 14 turnirjih, na katerih je zaigrala, vključno z Wimbledonom, OI, OP ZDA, sklepnim mastersom sezone in OP Francije.

Dvojčka Bryan do rekordnega naslova

Američana Bob in Mike Bryan sta zmagovalca OP Francije v konkurenci moških dvojic. Dvojčka sta v finalu ugnala francosko navezo Michael Llodra/Nicolas Mahut s 6:4, 4:6 in 7:6 (4). Brata Bryan sta prvi naslov v Parizu osvojila leta 2003, skupno pa imata že 14 zmag na turnirjih za grand slam.

S 14. zmago na enem izmed štirih največjih turnirjev sta 35-letna Američana zdaj sama na vrhu večne lestvice, po januarskem slavju v Avstraliji sta bila še izenačena z Johnom Newcombom in Tonyjem Rochem. Bryana imata sicer skupno 89 turnirskih naslovov in sta najuspešnejša dvojica v zgodovini.

OP Francije, finale:

Ženske:
Serena Williams (ZDA/1) : Marija Šarapova (Rus/2) 6:4, 6:4

Moške dvojice:
Bob Bryan/Mike Bryan (ZDA/1) :
Michael Llodra/Nicolas Mahut (Fra) 6:4, 4:6, 7:6 (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.