Šport
19 ogledov

Murray po tesnem prvem nizu "izbrisal" Mayerja

Murray Mayer US Open OP ZDA grand slam New York Flushing Meadows EPA
Tretji nosilec Andy Murray se je z zmago nad Nemcem Florianom Mayerjem v treh nizih uvrstil med najboljših 16 na US Opnu.

Florian Mayer je Andyja Murrayja v prvem nizu stisnil v kot in prišel do odločilne 13. igre, kjer pa zmagovalec Wimbledona s 7:2 ni imel nikakršnih težav in povedel 1:0, nato pa se ni več oziral nazaj in takoj vzel začetni udarec Nemcu za hitrih 2:0 v drugem nizu.

Z dvojnim "breakom" je dokončno zlomil svojega nasprotnika in drugi niz dobil s 6:2, tretji igralec sveta pa je z nekaj zares vrhunske igre takoj prevzel nadzor tudi nad zadnjim delom obračuna. Mayer je pri 5:2 v tretjem nizu serviral za obstanek v igri, ko je Škot neusmiljeno ujel njegovo skrajšano žogo in z winnerjem zapečatil njegovo usodo v manj kot dveh urah.

Zaradi vročine snel celo čepico

Murrayja zdaj v četrtem krogu čaka zmagovalec obračuna Andreas Seppi – Denis Istomin. "Danes sva imela zelo težke pogoje," je po zmagi nad 47. igralcem sveta povedal Murray. "Je zelo težek nasprotnik, zna odigrati veliko čudnih udarcev. To vpliva na tvoj 'tajming' in ritem, zato sem res zadovoljen, da sem končal po treh nizih."

V vročih razmerah je Škot celo snel svojo prepoznavno čepico in si med premori kolena hladil z ledom. "Malce se je ohladilo proti koncu, ampak ob koncu prvega niza in v drugem nizu je bilo izjemno vroče," se je še pridušal otoški junak.

OP ZDA, 3. krog, rezultati:

Moški

Andy Murray (VBr/3) : Florian Mayer (Nem) 7:6 (2), 6:2, 6:2;
Tomáš Berdych (Češ/5) : Julien Benneteau (Fra/31) 6:0, 6:3, 6:2;
Stanislas Wawrinka (Švi) : Marcos Baghdatis (Cip) 6:3, 6:2, 6:7 (1), 7:6 (7).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.