Avto
387 ogledov

Nemci prevzeli Avtotehno Vis, obljubljajo "Big Deal"

Bojan Muravec mediaspeed
Iz nemškega AVAG-a so sporočili, da prevzema Avtotehno VIS, ki ima avtohiše v Ljubljani, Kranju, Škofji Loki in Kopru. Iz holdinga so sporočili, da na dokončno odobritev Javne agencije RS za varstvo konkurence sicer še čakajo, vendar pa v naslednjih tednih pričakujejo pozitiven odgovor.

AVAG Holding, podjetje iz Ausburga s 100-letno zgodovino poslovanja v avtomobilski industriji, bo avtohišo Avtotehna VIS priključil svoji poslovni skupini s tem pa tudi 170 zaposlenih v štirih poslovnih enotah.

V Ljubljani, Kranju, Škofji Loki in Kopru prodajajo avtomobile znamke Opel, v Ljubljani pa tudi vozila znamk Peugeot, Citroen ter DS Automobiles, hkrati pa so pooblaščeni serviser za Chevrolet.

Prihajajo novi produkti

Novi lastnik je obljubil, da se bo ohranilo poslovanje na omenjenih štirih lokacijah, ohranili pa bodo tudi ime Avtotehna VIS. Nemci napovedujejo spremembe, v ponudbo pa bodo vključili nove proizvode, kot je npr. t. i. „Big Deal“ – enkratna garancijska in servisna obljuba oziroma 6-letno jamstvo trgovca na najpomembnejše komponente za nova vozila, ki vključuje tri brezplačne servise.

Poleg tega obljubljajo krajše čakalne dobe na novo vozilo. V svoji skupini povezanih podjetij ima AVAG za svoje stranke pripravljeno centralno skladišče z več kot 4.000 novimi in rabljenimi vozili. "To nam bo omogočilo, da se v le nekaj dneh odzovemo na potrebe kupcev," pravi Bojan Muravec, direktor družbe Avtotehna VIS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • novispenjac 13:07 23.junij 2016.

    "enkratna garancijska in servisna obljuba oziroma 6-letno jamstvo trgovca na najpomembnejše komponente za nova vozila, ki vključuje tri brezplačne servise." Smrdi po obilnih količinah drobnega tiska. Dajte raje kak dumpinški popust pri nakupu novih avtov za dobrodošlico in vas bomo lepo sprejeli.