Avto
15 ogledov

Opel z novim imenom v vojno z Dacio

Karl Neumann Opel EPA
GM Europe, pod okrilje katerega je doslej spadala znamka Opel, ne obstaja več. Odslej se evropska divizija GM-ovih operacij imenuje Opel Group.

Že 1. julija je prišlo do preimenovanja evropske veje General Motorsa. Potem ko so pred meseci najavili, da se znamka Chevrolet do leta 2015 umika z evropskih trgov, in bodo vso pozornost tostran "luže" namenili znamki Opel, so sedaj naredili prve konkretnejše korake v to smer. 

Novoustanovljeno Opel Group vodi skoraj identična ekipa kot družbo Adam Opel AG na čelu s Karlom-Thomasom Neumannom. Sedež nove družbe je v rojstnem kraju Opla Rüsselsheimu. Pod Opel Group sicer sodi tudi sestrska britanska znamka Vauxhall. 

"Reorganizacija je pomemben korak za implementacijo našega načrta razvoja do 2022 in nova potrditev zaupanja naše matere, družbe GM," je med drugim izjavil Neumann ob obelodanjenju novice javnosti. 

Morda še večja novica, ki so jo pri Oplu potrdili hkrati z vestjo o reorganizaciji, pa je napoved nove vstopne znamke, ki bo sodila pod okrilje družbe in naj bi konkurirala Renaultovi Dacii, na krilih katere Francozi zadnja leta žanjejo velike prihodke in jim je zelo pomagala proti zelenemu polju poslovanja. Rast prodaje Dacie je namreč v zadnjih dveh letih višja kar za 61 odstotkov.  

"Dacia je odlična stvar. GM gotovo ne deluje kot Dacia, a ta segment poceni in vstopnih avtomobilov je zelo zanimiv in jih lahko le občudujemo. Na vsak način se spogledujemo s tem segmentom," je Neumann dejal za Financial Times. Načrti o vstopu v to polje niso presenetljivi, saj je doslej vstopni segment z marsikaterim modelom pokrivala prav znamka Chevrolet, po njenem odhodu z Evrope pa GM išče nove načine dostopa do kupcev in predvsem pot proti pozitivnim bilancam. Neumann je namignil, da želijo za začetek ponuditi model manjšega križanca in manjšega kompaktnega avtomobila, ki v teh časih najbolj ustrezata željam Evropejcev. O časovnici pa ni dejal ničesar, prioriteta ta hip je še vedno reorganizacija Opla. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.