• Pon 18 do 27 °C
  • Tor 22 do 29 °C
  • Sre 22 do 29 °C
več na vreme.net

Prve uradne fotografije

0 komentarjev

Opel razkril še največji SUV, grandland X

Po mokki X in crosslandu X je tretji in hkrati največji član Oplov družine X, model grandland X. Na trgu bo konkuriral modelom, kot je nissan qashqai, pa tudi sestrskima peugeotu 3008 in v Šanghaju predstavljenemu citroënu C5 aircross, s katerima si deli arhitekturo.

G. P. / Rüsselsheim

Grandland X je namreč nadaljevanje projekta začetega s koncernom PSA, Francozi so medtem tudi kupili Opla s strani General Motorsa. To pomeni, da si grandland X vse pomembnejše elemente in sisteme, od motorjev, menjalnikov, do arhitekture deli s Peugeotom in Citroënom, tudi DS7, ki so ga predstavili v Ženevi.

Oplov največji SUV v ponudbi v dolžino meri 4,48 metra, v širino 1,84 metra, v višino 1,64 metra, medosna razdalja meri 2,68 metra. Prostornina prtljažnika je 514 litrov (1652 litrov s podrtimi sedeži v drugi vrsti).

Samo v kompaktnem razredu se je delež SUV-jev povečal s sedmih odstotkov leta 2010 na današnjih skoraj 20 odstotkov.  

Veliko napredne tehnike

O motorjih še ni podatkov, naj bi pa bil v ponudbi tudi 1,5-litrski turbo bencinski motor. Med asistenčnimi sistemi omenimo prilagodljivi tempomat, sistem za samodejno zaviranje s funkcijo prepoznavanja pešcev, nadzor utrujenosti, kamero s 360-stopinjskim pogledom na okolico vozila, sistem prilagodljivih žarometov AFL s svetili LED za vse funkcije ergonomske sedeže in multimedijo intellilink.

Če gre soditi po Peugeotih in Citroënih bo na voljo samo s pogonom na dve kolesui, na terenu pa mu bo pomagal sistem Grip Control, ki glede na podlago prilagaja način razporejanja navora. 

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima