Avto
911 ogledov

Opel razkril še največji SUV, grandland X

Opel grandland X
1/9
Opel
Po mokki X in crosslandu X je tretji in hkrati največji član Oplov družine X, model grandland X. Na trgu bo konkuriral modelom, kot je nissan qashqai, pa tudi sestrskima peugeotu 3008 in v Šanghaju predstavljenemu citroënu C5 aircross, s katerima si deli arhitekturo.

Grandland X je namreč nadaljevanje projekta začetega s koncernom PSA, Francozi so medtem tudi kupili Opla s strani General Motorsa. To pomeni, da si grandland X vse pomembnejše elemente in sisteme, od motorjev, menjalnikov, do arhitekture deli s Peugeotom in Citroënom, tudi DS7, ki so ga predstavili v Ženevi.

Oplov največji SUV v ponudbi v dolžino meri 4,48 metra, v širino 1,84 metra, v višino 1,64 metra, medosna razdalja meri 2,68 metra. Prostornina prtljažnika je 514 litrov (1652 litrov s podrtimi sedeži v drugi vrsti).

Opel grandland X | Avtor: Opel Opel

Veliko napredne tehnike

O motorjih še ni podatkov, naj bi pa bil v ponudbi tudi 1,5-litrski turbo bencinski motor. Med asistenčnimi sistemi omenimo prilagodljivi tempomat, sistem za samodejno zaviranje s funkcijo prepoznavanja pešcev, nadzor utrujenosti, kamero s 360-stopinjskim pogledom na okolico vozila, sistem prilagodljivih žarometov AFL s svetili LED za vse funkcije ergonomske sedeže in multimedijo intellilink.

Če gre soditi po Peugeotih in Citroënih bo na voljo samo s pogonom na dve kolesui, na terenu pa mu bo pomagal sistem Grip Control, ki glede na podlago prilagaja način razporejanja navora. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.