Vizita za živali > Novice
154 ogledov

Opica v kozah našla nadomestno mater

Mala opica Youtube
Mala opica se je pridružila čredi koz, s katerimi je postala neločljiva. Tesno prijateljstvo pa se bo morda kmalu končalo.

V provinci Jiangxi na jugovzhodu Kitajske je bil kmet Žong Šu pred dnevi priča nenavadnemu prizoru, ko je ugotovil, da se je njegovi čredi koz priključila mala opica. Ta se novih živalskih prijateljev neprestano oklepa in jim sledi na vsakem koraku.  

“Zdi se, da se opica ob kozah počuti varno. Vsakič, ko sem zvečer prišel zapreti koze v skedenj, je bila bodisi na hrbtu ene bodisi druge koze. Opici sem poskušal dati banano, pa je ni pojedla, še naprej se je tesno oklepala koze,” je za kitajsko televizijsko mrežo CCTV povedal kmet Žong Šu, potem ko je opica s kozami preživela že nekaj dni.  

Žong, ki pravi, da so mala opica in koze neločljive, je prepričan, da opica svoje nove prijateljice dojema kot nadomestne matere. Tesnega prijateljstva pa bi lahko bilo kmalu konec. Lokalna agencija za zaščito divjih živali naj bi načrtovala premestiti malo opico v bližnji živalski vrt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.