Šport > Nogomet
65 ogledov

Opozorilo Mariboru pred Astano

maribor ljudski vrt prvaki prva liga Anže Petkovšek
Vijoličasti so na prijateljski tekmi visoko klonili proti romunski Astri, ki je trikrat zatresla mrežo Mariborčanov.

Pravočasno opozorilo pred prvo kvalifikacijsko tekmo za vstop v Ligoprvakov proti kazahstanski Astani so državni prvaki dobili na obračunu v Beltincih z romunsko Astro Giurgiu, ki je nepričakovano visoko slavila (0:3). Vse tri zadetke je prispeval navdušujoči napadalec "črnih vragov" Constantin Budescu.

Štajerci so se po tem, ko so v Gornji Radgoni ogreli motorje, pomerili s prvim zahtevnejšim tekmecem. Četrta ekipa Romunije iz lanske sezone je bolje odprla tekmo, v malce premešani enajsterici pa sta skušala odgovoriti DaliborVolaš in PetarStojanović, a še bolj se je zadetku približal Sintayehu Sallalich, toda Izraelec je po podaji Volaša predolgo odlašal in priložnost je splavala po vodi.

Romuni so v 26. minuti protestirali, češ da je MitjaViler žogo enemu izmed napadalcev izbil z roko, toda sodniška piščalka je ostala nema, so pa gostje nemudoma dobili zadoščenje, saj je Budescu po podaji iz kota zabil prvega od svojih treh golov.

Volaš bi tik pred koncem polčasa praktično moral izenačiti, toda predložka Vilerja ni izkoristil. Drugi polčas je prinesel drugi zadetek Romunov, znova je bil na pravem mestu Budescu, ki mu ni bilo težko zadeti po sedmih minuah nadaljevanja. Svoj hat-trick je sklenil po skoraj točno uri igre, ko je njegov strel z roba kazenskega prostora mimo Aljaža Cotmana preusmeril Amir Dervišević

Trener Maribora Ante Šimundža je v igro v drugem polčasu sicer poslal okrepljeno enajsterico, tudi z Markom Šulerjem, Agimom Ibraimijem, Marcosom Tavaresem in Luko Zahovićem, toda najbližje častnemu zadetku je bil Aleš Mertelj, čigar poskus pa je po akciji Erika Janže ustavila vratnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.