Slovenija
26 ogledov

Toča in močan veter

Radarska slika padavin ob 12:30
1/3
Arso
Arso za danes popoldne in zvečer izdala opozorilo zaradi vremena. Na severozahodu in jugu Sloveniji ponekod že močnejše padavine. Poleg toče škodo povzroča tudi močan veter.

Okoli tretje ure popoldne je tako toča klestila ponekod na Gorenjskem, bralec, ki nam je prek storitve JAZ POROČAM poslal fotografijo, pa o toči poroča iz Tolmina.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje, je zaradi neurja z močnim vetrom odkrilo streho na stanovanjski hiši v vasi Novaki v občini Cerknica. Sunek vetra je razkril tudi streho gospodarskega poslopja v naselju Šmiklavž v občini Gornji Grad in v naselju Grabonoš v občini Sveti Jurij ob Ščavnici ter del strehe stanovanjske hiše v Jurovskem Dolu v občini Sveti Jurij v Slovenskih Goricah.

Na cesto Lahovče-Nasovče v občini Cerklje na Gorenjskem in v kraju Pernica v občini Pesnica pa drevo padlo na cesto.

Zaradi udara strele pa je zagorela trava na Lilijski ulici v Velenju.

Opozorilo vremenoslovcev

Kot so zapisali na Agenciji RS za okolje in prostor (Arso), so danes popoldne in zvečer "predvsem v severni, severovzhodni in osrednji Sloveniji ob nevihtah možni močnejši nalivi in sunki vetra, lokalno pa tudi toča".

Nevihte bodo manj pogoste ob morju in v južni Sloveniji, temperature se bodo čez dan povzpele na 23, na Primorskem pa do 30 stopinj Celzija.

Nekoliko se bo shladilo

"V četrtek bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Nekoliko se bo ohladilo. V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Večinoma bo suho, le v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo," še napovedujejo na Arsu.

Več o vremenu tudi na vreme.net.

Vas je vreme presenetilo? Fotografije nam lahko pošljete s pomočjo spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.