Svet
69 ogledov

"Opravičilo ni dovolj, aretirajte napadalce na Vučića"

aleksander vučič Profimedias
Srbski zunanji minister Ivica Dačić je danes glede sobotnega napada na srbskega premierja Aleksandra Vučića v Potočarih dejal, da ne zadostuje opravičilo člana predsedstva BiH Bakira Izetbegovića in besedne obsodbe, potrebno je aretirati napadalce in organizatorje.

"Zahtevamo celovito preiskavo. Ne samo preiskavo brez rezultatov, pač pa aretacije in to ne samo neposrednih izvrševalcev, pač pa tudi organizatorjev. Šlo je za poskus umora in linč premierja kake države," je za današnji časnik Kurir dejal Ivica Dačić.

Svet ministrov BiH se bo sicer danes sestal na izredni seji, na kateri naj bi govorili o varnostnih vidikih spominske slovesnosti v Srebrenici in napadu na srbskega premierja.

napad na vučića | Avtor: EPA EPA
V glavo ga je zadel kamen

Srbski premier Aleksandar Vučić je bil med sobotno spominsko slovesnostjo ob 20. obletnici genocida v Srebrenici, ki je potekala v Potočarih, ranjen, potem ko ga je v glavo zadel kamen, ki je priletel iz množice.

Vučića so nemudoma odpeljali s kraja dogodka, srbska delegacija pa je zapustila Potočare. Oblasti so po dogodku aretirale enega od napadalcev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2