Svet
598 ogledov

Oproščen posilstva, ker žrtev ni kričala

senca Shutterstock
Italijansko sodišče je oprostilo obtožb moškega, obtoženega posilstva, ker njegova žrtev ni med aktom kričala.

"Niste niti kričali niti jokali," je na veliko presenečenje vseh prisotnih žrtvi poudaril sodnik Diamante Minucci. "Niste ga niti odrinili stran. To vsekakor postavlja vprašanja," je še rekel sodnik, nato pa na sodišču v Torinu oprostil obtožb 46-letnega moškega.

Kot piše Independent, je domnevno posiljena ženska moškemu jasno povedala, da je dovolj, da spolnega odnosa z njim ne želi. Sodišče je vendarle odločilo, da je to "neustrezna reakcija" in da ženska pravzaprav ne more dokazati, da na odnos ni pristala. Odvetnik žrtve pri tem poudarja, da je bila njihova stranka tiho zaradi boleče situacije, v kateri se je znašla.

Primer, ki so ga končali že prejšnji mesec, je v Italiji dvignil mnogo prahu, oglasil se je tudi pravosodni minister, ki je sodnikom naložil, da še enkrat pregledajo primer.

Odločitev sodišča je sprožila srd tudi med organizacijami, ki se bojujejo za pravice žensk, odločno jo je obsodila Annagrazia Calabria iz stranke Forza Italia in še nekatere njene druge kolegice v stranki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Johan Spohan 15:44 27.marec 2017.

    Kako tiho bi bila šele Angelca, pa je noben noče.