Slovenija
26 ogledov

Luka zaradi vetra priprta

neurje2 Anže Zadravec
Okrepljen veter je povzročil kar nekaj težav na različnih koncih države.

Uprava za zaščito in reševanje poroča o več odkritih in poškodovanih strehah in nevšečnostih zaradi podrtih dreves. Luka Koper je priprta, kar pomeni, da promet spremljajo in obravnavajo primer vsake ladje posebej.

Zaradi močnega vetra so gasilci na Obali morali posredovati že ponoči, saj je veter podrl drevesi na cesto Šmarje-Dragonja in na mejnem prehodu Sočerga. Zjutraj je močan sunek vetra v Kopru po cestišču prevrnil začasna krožišča, v Krkavčah pa je poškodoval telefonski drog.

V jutranjih urah so vejevje in podrto drevje na več koncih morali odstranjevati tudi v občini Ilirska Bistrica. Prav tako je že zjutraj veter preglavice povzročal v občinah Kobarid in Tolmin, kjer je vetrovno tudi popoldne.

Odkrite strehe

V kraju Idrsko v kobariški občini je veter zjutraj na kmetijskem objektu ob hiši odkrival streho in poškodoval vozilo, ki je bilo v bližini, popoldne pa poškodoval del ostrešja stanovanjske hiše.

Zjutraj je močan sunek vetra poškodoval tudi streho stanovanjske hiše v Kobaridu, nekaj ur kasneje pa še obrobo strehe na še enem stanovanjskem objektu. Prav tako je močan veter zgodaj popoldne poškodoval kritino na strehi kmetijskega objekta v naselju Dolenja Trebuša v občini Tolmin.

O posameznih poškodbah na strehah objektov sicer poročajo tudi iz Trbovelj, Narina v občini Pivka ter Vrtojbe v občini Šempeter-Vrtojba. Drevo je ogrožalo tudi stanovanjsko hišo v Olševku v občini Šenčur.

Pločevina ogrožala mimoidoče

Nekaj dela zaradi vetra so imeli gasilci tudi drugod. Na Poti do šole v Ljubljani so na osnovni šoli dopoldne odstranili pločevino, ki se je zaradi močnega vetra razrahljala in visela s strehe. Na Baragovi ulici pa so odstranili podrto drevo, ki se je naslonilo na streho vrtca. Popoldne je veter poškodoval streho v Dolskem v Dolu pri Ljubljani.

Veter je popoldne na Gorenjskem povzročal preglavice zlasti pod Karavankami na območju jeseniške in žirovniške občine, kjer so sicer ljudje močnega vetra vajeni. Z občine Radovljica in z Bleda poročajo o podrtih drevesih, na območju Jesenic in Žirovnice pa je veter z več hiš odnesel po nekaj strešnikov, na udaru so tudi posamezne pločevinaste strehe in panoji.

Z elektriko za zdaj ni večjih težav

Kot so pojasnili na kranjskem regijskem centru za obveščanju, gasilci sproti odstranjujejo posamezna padla drevesa in druge nevšečnosti, medtem ko kakšnih večjih težav ali izpadov elektrike vsaj zaenkrat ne beležijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.