Slovenija
65 ogledov

Oranžno opozorilo za večji del Slovenije

Nevihta Profimedias
Zaradi toplotne obremenitve je Arso izdal opozorilo za večji del Slovenije. Temperature se bodo povzpele do 36 stopinj Celzija, vroče bo tudi v soboto, v nedeljo pa prihaja ohladitev. Začetek tedna bodo temperature pod 30 stopinj Celzija.

Vremenoslovci za danes napovedujejo večinoma sončno vreme. "Predvsem popoldne bodo krajevne nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše," napovedujejo pri Agenciji za okolje. "Manj verjetne bodo na Primorskem. Pihal bo zahodni veter."

Temperature še rastejo

Temperature bodo še malenkost višje kot v preteklih dneh. Agencija za okolje je izdala opozorilo zaradi velike toplotne obremenitve. "V večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popolnde velika toplotna obremenitev," so zapisali pri Arso. "Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija."

Najvišje temperature so včeraj zabeležili na Letališču Cerklje ob Krki, kjer so namerili 35,2 stopinje Celzija. Na nad 34 stopinj se je živo srebro povzpelo tudi v Celju, Črnomlju, Mariboru, Ljubljani in Novem mestu. 

Oranžno opozorilo | Avtor: Arso Arso

 

Tudi jutro je bilo razmeroma toplo, kažejo minimalne temperature. V Portorožu in na Lisci so namerili najnižjo temperaturo 18,2, v Biljah pri Novi Gorici pa 17,2 stopinje Celzija. Najhladneje je bilo na Kredarici, kjer se je živo srebro spustilo do 7,2 stopinji Celzija. V Ljubljani so zjutraj namerili 16,3 stopinje.

V nedeljo popoldan ohladitev

Za nedeljo vremenoslovci napovedujejo dopoldne delno jasno vreme. "Popoldne bodo nevihte od severa postopno zajele večji del države," so zapisali pri Arso. "V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale, v ponedeljek bo precej jasno in večinoma suho."

Od ponedeljka do sobote kaže na večinoma sončno vreme z najvišjimi dnevnimi temperaturami večinoma pod 30 stopinj Celzija. "V ponedeljek bodo nevihte le malo verjetne," pišejo pri Arso. "Od torka dalje bodo postale padavine nekoliko verjetnejše, nekaj možnosti je, da nas bo od zahoda dosegla hladna fronta z dežjem in ohladitvijo, verjetnejši pa je scenarij brez izrazite spremembe do petka."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.