Magazin > VIP
84 ogledov

Organizatorji zavračajo obtožbe o "kuhinji"

miss universe 2016 Samo Mervar
Med lepoticami, ki se bodo jutri potegovale za naziv Miss Universe Slovenije, dve dekleti, ki sta zmagali na drugih lepotnih tekmovanjih in še nista predali kron. Je to proti pravilom?

Dekleta, ki se potegujejo za naziv Miss Universe, morajo podpisati pogodbo, v kateri s podpisom med drugim zagotavljajo, da trenutno ne nosijo nobenega drugega lepotnega naziva, nas je opozorila bralka. Ali to pomeni, da Maiša Triler, trenutna Miss bikni 2015, in Lucija Potočnik, ki je še vedno zadnja Miss Gaming, ne bi smeli biti med finalistkami Miss Universe Slovenije 2016, ker svoje krone še nista predali naslednici? Organizatorji slovenskega izbora na obtožbe o nepravilnostih pravijo, da omenjeni dekleti lahko kljub temu tekmujeta, saj do preteklih organizatorjev nimata več nobenih obveznosti.

Naša bralka je tudi slišala, da se je Potočnikova v finale uvrstila brez kastinga, kar naj bi kazalo na "kuhinjo". "Zmagala bo Lucija," je prepričana. Kaly Kolonič, voditeljica in tiskovna predstavnica izbora, na to odgovarja: "Na kastingih, ki so načeloma v dveh terminih ali pa se naredijo individualno z dekleti, se izbere dekleta, ki se jih povabi na priprave. Danes zvečer bo mednarodna žirija v hotelu Habakuk izmed 12 deklet šele izbrala deset finalistk, ki se jutri lahko potegujejo za krono Miss Universe Slovenije. Teh deset finalistk bomo razglasili jutri na začetku finalne prireditve. Žirija bo nato finalistke ocenjevala v kopalkah in večernih oblekah, nato pa bo moralo pet super finalistk odgovarjati še na vprašanja."

Komentarjev 1
  • sprehajalec 12:33 23.junij 2016.

    Prav je tako, da se diskvalificira. Bodo še Miss narcis, pa Miss cvička začele hoditi in bo tekmovanje povsem izgubilo regularnost.