Magazin > Odnosi in prosti čas
633 ogledov

Orgazmi so najitenzivnejši med tantričnim seksom. Zakaj?

seks Shutterstock
Osnovni cilj tantričnega spolnega odnosa ni orgazem, pač pa čustveno in fizično zbliževanje partnerjev.

Tantrični seks je oblika intimnosti, ki omogoča, da dva človeka postaneta kot eden, da se njuni energiji srečata in odženeta negativnost. Zato so orgazmi, ki jih ljudje doživijo med takšnim načinom ljubljenja bistveno bolj intenzivni.

Večina ljudi, ki so osvojili tak način spolnega odnosa se ne vračajo na stara pota, klasični seks se jim zazdi preveč površen. Tantrični seks je starodavna hinduistična veščina, ki naj bi se prakticirala že več kot pet tisoč let.

Ključ je, da se o orgazmu ne razmišlja kot o cilju, pač pa da se pozornost usmeri v predigro. Zelo pomembno je, da v resnici začutite partnerja, njegov vonj, energijo.

Predpogoj za takšen seks je dovolj časa in romantična atmosfera. Pomembno je, da ste popolnoma skoncentrirani na svojega partnerja. Dotikajte se počasi, dihajte globoko, zaželjena je tudi senzualna masaža.

Tradicionalna poza, ki se med drugim prakticira v tantričnem spolnem odnosu je "yab yum" poza; močki sede prekrižanih nog, ženska pa sede nanj z obrazom obrnjena proti njemu.

Ko pride do penetracije, naj bosta partnerja senzualna. Orgazem naj odlašata kolikor dolgo je možno. Ko je vrhunec blizu, je dobro, da se ustavita, se ne premikata in le uživata v občutkih.

Zapomnite si - dlje časa, ko boste odlašali orgazem, intenzivnejši bo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.