Šport
34 ogledov

Orli nič več v Kuopiu in Kuusamu

tepeš kranjec prevc ekipna tekma EPA
Smučarski skakalci bodo sezono svetovnega pokala 2016/17 znova začeli v Klingenthalu, so se dogovorili na sestanku Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Vse odločitve, ki so jih sprejeli na sestanku v Zürichu, niso dokončne, mora jih potrditi še kongres Fisa, ki bo junija.

Uvod v Klingenthalu bo predvidoma 3. in 4. decembra. Med prireditelji tekem svetovnega pokala v prihodnji sezoni ne bo Titisee-Neustadta, kjer so se odločili za obnovo objektov, prav tako pa ne bo več niti finskih Kuusama in Kuopia.

Nova bo norveška turneja štirih skakalnic med 11. in 19. marcem v Oslu, Lillehammerju, Trondheimu in Vikersundu. Ta bo sledila svetovnemu prvenstvu, ki bo v Lahtiju. Finale sezone bo spet v Planici, in sicer med 24. in 26. marcem.

Dekleta bodo sezono začela 2. in 3. decembra v Lillehammerju, končala pa 18. in 19. marca v Oberstdorfu. Ljubno bo tekmi gostilo 11. in 12. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.