Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Oropal lekarno, gostilno in pekarno

moški sekira Shutterstock
Na svojih pohodih je uporabljal pištolo, injekcijo in sekiro.

Radovljiški kriminalisti so odkrili moškega, ki je v minulih dveh mesecih v Lescah oropal lekarno, gostinski lokal in pekarno. Od zaposlenih je zahteval denar in svojo zahtevo prvič podkrepil s pištolo, drugič z injekcijo, v kateri naj bi bila kislina, tretjič pa s sekiro. Osumljenec je 32-letni moški iz Lesc, ki je od torka v priporu.

Naropal vsega skupaj za 2.300 evrov

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so radovljiški kriminalisti preiskali tri rope, ki so se zgodili v Lescah med 1. februarjem in 10. marcem. Po njihovih ugotovitvah je 32-letnik 1. februarja okrog poldneva oropal lekarno, in sicer je prekrit z rdečo ruto in s pištolo v roki pristopil k prodajalki, ki mu je izročila zahtevani denar in farmacevtske izdelke v skupni vrednosti okoli 580 evrov.

Po ropu lekarne je moški pobegnil in svoj roparski pohod nadaljeval 25. februarja opoldne, ko je prekrit s šalom vstopil v pekarno in od prodajalke z grožnjo, da ima injekcijo s kislino, zahteval denar. Prodajalka je stekla iz pekarne, storilec pa si je prilastil prenosno blagajno, s čimer je podjetje oškodoval za okrog 1.100 evrov.

Naslednja tarča roparja je bil gostinski lokal, kjer je 10. marca prav tako okoli poldneva z manjšo sekiro zagrozil uslužbenki in iz blagajne odnesel dnevni izkupiček okrog 500 evrov. Tudi tokrat zamaskiran osumljenec ni nikogar poškodoval in je po ropu zbežal.

Grozi mu zapor

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da je bil ropar 32-letni Leščan. V ponedeljek so ga pridržali, ga zaslišali in na njegovem domu izvedli hišno preiskavo. V torek so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor. Za kaznivo dejanje ropa mu grozi kazen od enega do desetih let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.