Svet
14 ogledov

Bin Ladnu rojevala s ponarejenimi dokumenti

Žena Osame bin Ladna EPA
Najmlajša žena ubitega vodje Al Kaide Osame bin Ladna je preiskovalcem povedala, da mu je na desetletnem begu po Afganistanu in Pakistanu rodila štiri otroke, dva od njih v državnih porodnišnicah.

Tridesetletna Ahmed Abdel Fatah al Sada je bila z bin Ladnom poročena od leta 2000 oziroma 2001, torej še pred napadi 11. septembra. Čeprav je imel bin Laden tri žene in okoli 20 otrok, pa je bila prav najmlajša Jemenka al Sada njegova najljubša, kažejo podatki preiskovalcev. Tako je bila ona edina, ki je z njim spala v njegovem zadnjem domovanju v pakistanskem mestu Abbottabad, kjer so ga na začetku lanskega maja izvohali Američani in ga v drznem napadu specialcev ubili.

Al Sado so takrat ranili v nogo, nato pa so jo skupaj s preostalimi preživelimi zajele pakistanske oblasti. Med zaslišanjem je prišlo na dan – za tamkajšnje oblasti ne ravno laskavo – dejstvo, da je bin Laden z družino večino časa po letu 2002, ko se je Američanom izmaknil v gorovju Tora Bore, živel prav v Pakistanu. Po navedbah njegove žene se je sicer družina po 11. septembru ločila, sama je odšla iz Afganistana v Karači v Pakistanu. Z bin Ladnom so se ponovno sešli v dolini Swat, kjer so živeli v dveh hišah. Skupaj je na begu bin Laden zamenjal pet bivališč, dokler se ni z družino leta 2005 preselil v na novo zgrajeno "utrdbo" v Abbottabadu, trdi njegova mlada vdova.

 

Američani so sicer domnevali, da se najbolj iskani terorist skriva na odročnem obmejnem območju ter da živi v kakšni jami, dejansko pa je živel v obljudenem področju Pakistana. Kako zelo samozavestna je bila družina, priča dejstvo, da je al Sadova dva od štirih otrok rodila v državni bolnišnici, s ponarejenimi dokumenti. V porodnišnici pa je po lastnih besedah ostala le po nekaj ur, je poročal New York Times.

Al Sada je zdaj v pakistanskem arestu, verjetno jo bodo kaznovali le zaradi ilegalnega bivanja v državi, za kar ji grozi do pet let zapora.

Ljubosumje, saj sta bili dve brez potešitve

Po poročanju Daily Maila ozračje med ženami v Bin Ladnovi hiši, kjer je skupno živelo 28 ljudi, osem od teh bin Ladnovih otrok in pet vnukov, še zdaleč ni bilo mirno. Med ženami naj bi prišlo do rivalstva, starejši dve sta al Sado gledali zelo postrani, ker je skupni mož spal le z najmlajšo. Nekaj časa je celo obstajal sum, da je CIA prav po zaslugi ljubosumja najstarejše prišla na sled najbolj iskanemu teroristu.

Komentarjev 1
  • golob.bob 20:09 30.marec 2012.

    hahah.. tip se je konstantno zakajal z marihuano, mastrubiral, načrtoval napade in pil cocacolo.. priblizn tak razpored dneva kot Jankovičevi trenerkarji :)