Svet
20 ogledov

"Prej ali slej bi koga ubil"

Steenkamp EPA
Starša Reeve Steenkamp, ki jo je paraolimpijec Oscar Pistorius ustrelil februarja lani, sta prepričana, da je njuna hči imela veliko smole, ker ga je spoznala.

Barry in June Steenkamp sta zadnjih sedem mesecev ves čas spremljala sodni proces proti južnoafriškemu atletu Oscarju Pistoriusu, ki je bil pred kratkim obsojen na petletno zaporno kazen, ker je ustrelil njuno hčerko Reevo Steenkamp. Kljub izrečeni kazni petih let, bi Pistorius lahko že po desetih mesecih zapustil zapor in preostanek kazni odsedel v hišnem zaporu. 

Steenkampova sta prepričana, da na tak način pravici ne bo zadoščeno. June Steenkamp je povedala, da ne verjame Pistoriusovi zgodbi. "Reeva je imela smolo, da ga je srečala, ker prej ali slej bi nekoga ubil. Prepričana sem v to," je dejala v pogovoru za The Times Magazine. "S kaznijo nisem zadovoljna. Mislim, da ni pravična do Reeve."

Starša kar naprej razmišljata o tem, kako prestrašena in sama je bila Reeva v stranišču, ko je prosila za življenje ali kričala od bolečine, ko je bila zadeta. "Oba naju preganja enaka nočna mora. Pogled na Reevo, ki trpi. Njena groza in nemoč. Njeni kriki na pomoč, ki so odzvanjali v tiho noč," je dejala June. 

Steenkampova dvomi tudi v Pistoriusove besede, da sta z Reevo načrtovala skupno življenje. "Zaupala mi je, da še ni imela spolnih odnosov z njim. Delila sta si posteljo, a je bila preveč prestrašena za naslednji korak v njunem razmerju … Z Oscarjem ne bi želela spati, če ne bi bila prepričana," je dejala June. "Mislim, da se je njuno razmerje bližalo koncu. Globoko v srcu je vedela, da nobeden od njiju ni srečen." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.