Šport
15 ogledov

Ose izgubile želo v drugem polčasu

Sport 16.02.14, Tekma Gorenje Velenje - Aalborg, foto: GREGOR KATIC Gregor Katič
Danski Skjern je v tekmi za tretje mesto v Pokalu EHF premagal Gorenje z rezultatom 27:22. Staš Skube je s štirimi doseženimi goli le potrdil prvo mesto na lestvici strelcev.

Gorenje je sicer uspešno evropsko sezono končalo s porazom na tekmi za tretje mesto v Pokalu EHF. Ose so sicer večino tekme vodile, a je bilo preveč črnih minut, ko nikakor niso uspele doseči gola. Temu so tudi botrovale poškodbe, ki so v zadnjem času prizadele ekipo Gorenja. Staš Skube je igral načet, pogosto ga je moral menjati Luka DobelšekMarko Dujmovič sploh ni stopil na parket, večino sezone pa je že odsoten Jernej Papež.

Ose so tekmo sicer odlično začele ter povedle s 3:0. V vratih je blestel Benjamin Burić, v napadu pa se je dobro boril njegov brat Senjamin, ki je že na samem začetku Gorenju priboril 
dve sedemmetrovki. V napadu je dvoboj začel tudi Miloš Božović, ki je v prvih desetih minutah dosegel va zadetka. V 12. minuti je po golu Skubeta, ob rezultatu 8:5, danski trener zahteval minuto odmora. Izbranci Gorana Cvijića so nato razliko povečali celo na pet golov.

Nato pa so se začele črne minute Gorenja, ki nikakor ni uspelo zadeti, strelski post je trajal 12 minut. Kljub obrambam Burića so se Danci približali na 10:9, sledila je minuta odmora, kasneje pa izenačenje. Takrat se je prebudil Poljak Michal Szyba, ki je z dvema zaporednima goloma držal Ose v vodstvu. Na odmor se je tako odšlo z rezultatom 13:12 za Gorenje.

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel Velenjčanom, ki so ponovno ušli na tri gole razlike, imeli pa so celo nekaj priložnosti, da bi še povečali prednost, a je po treh zaporednih napakah 
Božovića razlika ostala nespremenjena. Sledil je nov padec v igri, Gorenju šest minut ni uspelo zadeti, tako da je Skjern z delnim izidom 6:2 prvič na tekmi povedel. Tega nato ob zelo slabi predstavi Gorenja več ni izpuščal iz rok ter je tekmo mirno privedel do konca z rezultatom 27:22.

Izjave po tekmi:

Gregor Cvijić, trener Gorenja: "Nismo bili pravi. Po dobrem uvodu smo padli v obrambi in napadu, na koncu smo nekaj improvizirali ... V prvem polčasu nismo izkoristili slabe predstave tekmecev, oni pa so našo v končnici tekme."

Mario Šoštarič, rokometaš Gorenja: "Ponosni smo, da smo prišli tako daleč in nastopili na sklepnem turnirju v Berlinu. To je bila lepa nagrada za ekipo. Nismo žalostni, dvignjenih glav gremo naprej in novim bojem naproti. Na tekmi s Skjernom smo opravili nekaj več kadrovskih zamenjav, zato menim, da se nismo preveč utrudili."

Mitja Nosan, rokometaš Gorenja: "Na tekmi za tretje mesto nas je morda malce 'zmanjkalo'. Z menjavami smo skušali držati visok ritem, a se nam ni izšlo. Skjernu čestitam za zmago. Naredili smo preveč napak, zgrešili smo preveč strelov, pa tudi naša obramba na koncu ni bila na visoki ravni."

Ole Norgaard, trener Skjerna: "Zelo sem vesel zmage. Velenjčani so izjemno hitri, za zmago smo se morali pošteno potruditi. Odločilno vlogo je imela naša obramba v končnici tekme, tedaj smo nagnili tehtnico na našo stran."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.