Šport
10 ogledov

Ose zanesljive: DROTT dobil 40 "pikov"

Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Simon Maljevac
Rokometaši velenjskega Gorenja so na tekmi sedmega kroga skupinskega dela Lige prvakov zanesljivo odpravili švedski DROTT Halmstad, ki so mu na gostovanju zabili kar 40 golov (32:40).

Slovenski prvak Gorenje Velenje je z zmago končal tekmovalno leto 2013 v Ligi prvakov. Na sedmih tekmah so dvakrat premagali tekmece iz Halmstada, DROTT so po tesni prvi tekmi v četrtek zanesljivo odpravili s kar 40 doseženimi goli, enkrat pa so ugnali še Naturhouse La Riojo.

Po dvomesečnem premoru se bo Liga prvakov nadaljevala 5. februarja prihodnje leto, velenjska ekipa pa bo gostila branilca prvega mesta v tem tekmovanju – HSV Hamburg. Na današnji tekmi v Halmstadu sta bila v velenjski ekipi najbolj učinkovita Mario Šoštarič in Niko Medved. Prvi je dosegel deset, drugi pa devet golov.

Legendi med maloštevilnimi gledalci

V Areni v Halmstadu se je zbralo le okoli 400 gledalcev, med njimi pa sta bili dve sloviti imeni svetovnega rokometa: legendarni trener Bengt Johansson in desni zunanji igralec Staffan Olsson. V devetdesetih letih minulega stoletja "nepremagljiva" Šveda sta videla dokaj slabo predstavo svojih rojakov ter poletno rokometašev iz Šaleške doline, ki so po dobrem uvodu v tekmo v nadaljevanju malenkostno popustili, po zaostanku s 5:6 pa povsem zagospodarili na tukajšnjem parketu.

Med 12. in 19. minuto so naredili delni izid 8:0 in gostiteljem ušli za sedem golov (13:6). V tem obdobju so – tudi z igralcem manj na igrišču – demonstrirali "totalno predstavo" v obrambi in napadu, najvišjo prednost pa so si priigrali v 27. minuti, ko so po golu Maria Šoštariča povišali na 18:10, na velik odmor pa odšli s prednostjo sedmih golov (21:14).

Prednost tudi do +10

Velenjčani so v prvem polčasu povsem onemogočili Magnusa Perssona, po šestih krogih najboljšega strelca Lige prvakov, ki je dosegel zgolj zadetek, pod nadzorom pa so bili tudi njegovi švedski soigralci. Ti so drugi polčas začeli odločno, v svoji "zaletavosti" pa naredili tudi kakšno napako več, kar so Velenjčani s pridom izkoristili in si v 39. minuti priigrali deset golov prednosti (28:18).

Ose so v zadnji tretjini malenkostno popustile, a brez težav zadržale lepo zalogo v zadetkih in dosegle drugo zaporedno in skupno tretjo zmago v Ligi prvakov.

Liga prvakov, skupina D, 7. krog:

DROTT Halmstad : Gorenje Velenje 32:40 (14:21)
Persson 7 (2), Stenberg 6, Stenmalm 5, Kasch 4; Šoštarič 10, Medved 9 (5), S. Burić 7, K. Cehte 4, Skube 4

HSV Hamburg : Naturhouse La Rioja 34:27 (17:12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.