Šport
25 ogledov

Ose še enkrat pičile Švicarje

Sport 16.02.14, Tekma Gorenje Velenje - Aalborg, foto: GREGOR KATIC Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v tekmi 4. kroga evropskega pokala EHF premagali švicarski Pfadi Winterthur s 30:26 (15:11) in dosegli tretjo zmago v tem tekmovanju.

Velenjski rokometaši so pred tednom dni švicarske že premagali na njihovem terenu in tako dosegli pomembno zmago v boju za napredovanje. Tokrat jih je čakala "povratna" tekma s tem nasprotnikom, saj so ob obrnjenem razporedu Švicarji prišli v Rdečo dvorano, še enkrat pa je bil, tokrat v bolj izenačeni tekmi, boljši slovenski klub, bilo je 30:26.

V Švici so izbranci Ivana Vajdla nadzorovali potek od prve do zadnje minute. Doma so potrebovali dobrih 15 minut, da so, po začetnem vodstvu 2:0 in švicarskem izenačenju ter nato še zaostanku za gol, stvari postavili na želeno mesto. Zadetki Maria Šoštariča, Staša Skubeta in Nika Medveda ter nekaj obramb Klemna Ferlina so kmalu prinesli zadovoljstvo domačim rokometašem; najprej trdno vodstvo za tri gole, pred polčasom že za pet (15:10), gostje pa so tik pred iztekom prvih 30 minut znižali na 11:15.

A domači rokometaši so hitro spoznali, da se Švicarji še niso predali. Razigrani Kevin Jud je spet pripeljal goste le na -2 (20:18), pri Gorenju je nato vratar Benjamin Burić ubranil sedemmetrovko, vseeno pa se nato kar nekaj časa Velenjčani niso mogli znebiti tekmecev oziroma so ti vztrajali pri le dveh golih zaostanka.

Šele devet minut pred koncem, potem ko je Vajdl z menjavami med vratarjema iskal bolj razpoloženega (našel ga je v Ferlinu) in je Marko Dujmović z dvema zaporednima goloma spet priigral prednost +4, je kazalo, da zmaga ostaja doma. Ferlin je v 55. minuti nato še ubranil protinapad tekmecem, ko so imeli igralca več, minuto zatem je zablestel še enkrat in tako dokončno pomagal potopiti Winterthur. V zadnjih minutah pa so domači zanesljivo obdržali tri ali štiri gole prednosti.

Najboljša strelca pri domačih sta bila s po šestimi goli Skube in Medved, pri gostih je še enega več dosegel Jud. Velenjska zasedba bo v prihodnjem krogu v soboto, 14. marca gostila nemški Hamburg, ki ima tako kot Gorenje tri zmage in šest točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.