Šport
25 ogledov

Osem ekip s tremi dirkači na dirki

Sebastian Vettel Bernie Ecclestone VN Belgije EPA
Ker ima kar nekaj ekip v formuli 1 velike finančne težave, je zelo verjeten scenarij, da bodo v naslednji sezoni največja moštva tekmovala s tremi vozniki.

Šef formule 1 Bernie Ecclestone je pred dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Singapurja napovedal, da obstaja možnost, da bo v naslednji sezoni namesto 11 moštev z dvema voznikoma tekmovalo osem ekip s tremi dirkači.

"Več bomo vedeli po naslednjih dveh oziroma treh dirkah. Če bomo v tekmovanju izgubili tri moštva, bodo ostale ekipe tekmovale s tremi dirkači," je povedal 83-letnik. "Mislim, da bi to spremembo morali narediti ne glede na vse. Raje bi videl Ferrari ali katerokoli drugo odlično moštvo s tremi avtomobili v tekmovanju kot pa ekipe, ki imajo težave," je še povedal britanski mogotec.

Po poročanju nekaterih medijev imajo finančne težave celo štiri moštva v formuli 1. To so Caterham, Marussia, Lotus in Sauber.

Več preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.