Šport > Nogomet
88 ogledov

Osem reprezentantk je moških

Iranske nogometašice EPA
Osem reprezentantk iranske ženske nogometne reprezentance je moških.

Iranci so se odzvali na obtožbe, da v njihovi ženski reprezentanci igrajo moški. Njihova izbrana vrsta sicer igra v trenirkah in hidžabih - tradicionalna pokrivala za glavo, ki jih nosijo muslimanske ženske.

"Osem članov iranske reprezentance igra kot ženske, saj še niso dokončno spremenili spola," je dejal Mojtabi Sharifi. Imena osmih reprezentantk sicer niso bila razkrita, nekateri angleški mediji pa zatrjujejo, da nekatere igrajo v izbrano vrsto že celotno kariero. Sprememba spola, ki je v Iranu dovoljena, sicer poteka v fazah, celoten postopek hormonske terapije pa lahko traja tudi dve leti.

Ženski nogomet je v Iranu sicer zelo popularen in to navkljub verskemu zakonu, ki ženskam prepoveduje ogled moških tekem s tribun. Nogometašice se večkrat srečujejo tudi z nerazumevanjem okolja. Pred nekaj tedni se je tako zgodilo, da kapetanka reprezentance ni sedla na letalo s soigralkami, saj ji je odhod na tekmo prepovedal njen mož.

Komentarjev 3
  • Pepe007 08:20 02.oktober 2015.

    Kaj takšnega bi se lahko zgodilo povsod po svetu, kjer na medsebojne odnose nekaj dajo. Lahko da tudi kak moški športnik ne bi mogel na tekmo, ker mu je to preprečila žena. Seveda do tega ne bo prišlo v profi ...prikaži več športu, kjer je v igri ogromno denarja. V ženskem nogometu pa dvomim, da ga je veliko.

  • wester62 19:39 01.oktober 2015.

    to treba prepovedati in pika. če ne igraš tako kot drugi potem nimaš kaj iskati na terenu. ker drugače bodo vedno goljufali.

  • rororkoko 17:25 01.oktober 2015.

    Pred nekaj tedni se je tako zgodilo, da kapetanka reprezentance ni sedla na letalo s soigralkami, saj ji je odhod na tekmo prepovedal njen mož HAHAHAHA!