Slovenija
214 ogledov

Oškodovanci še kar dežujejo

Brumen Jerca Božič Kranjec
Goljuf. Brumnu so za mobilne telefone plačali, videli jih niso nikoli.

Krško. Šestindvajsetletnemu Roku Brumnu, ki je v svojih podjetjih Pridi k nam in Dobrodošli pri nas prodajal mobilne telefone, med njimi iphone 4 in dlančnike, ki do kupcev niso nikoli prišli, čeprav so jih ti plačali, včeraj na okrožnem sodišču še niso izrekli kazni, saj je moral državni tožilec obtožnico dopolniti z novimi oškodovanci, ki so se medtem javili sodišču.

"Oškodovancev, ki so priglasili premoženjskopravni zahtevek, je 170 in se še kar nabirajo," je povedal sodnik Gojmir Pešec. Znesek, za kolikor jih je Brumen oškodoval, naj bi bil več kot 140 tisoč evrov.

Dejanja je priznal

Brumen je dejanja, ki mu jih očita obtožnica, priznal in obžaloval ter dejal, da namerava škodo poplačati. Del dolgov je, kot je dodal, poravnal še v času poslovanja, del pa v času preiskave. "Zavod za prestajanje kazni zapora mi kljub moji prošnji ne more omogočiti, da bi šel na banko po izpiske, da bi lahko dokazal, kdo vse je že dobil denar nazaj," je povedal. Nekaj imen oškodovancev je, kot je dejal, tožilcu navedel po spominu, kar namerava sodišče še preveriti.

Poslovne goljufije, ki mu jih obtožnica očita, je Brumen storil v času preizkusne dobe, ko je bil obsojen zaradi istovrstnega kaznivega dejanja.

Podjetje je podaril

"Brumna poznam že vrsto let in zdel se mi je v redu; nisem vedel, da me bo tako nategnil," je včeraj pred sodiščem dejal 23-letni Elvis Jusič, ki mu je Brumen podaril svoje podjetje in mu obljubil še 7.500 evrov subvencije, ki naj bi mu jo nakazala država. Vse, kar je Jusič s podjetjem dobil, pa je bilo besnenje razočaranih Brumnovih upnikov.

Komentarjev 2
  • jaki 19:42 15.november 2011.

    miniaturni Sandi Grubelić

  • 1111 15:05 15.november 2011.

    ...v kakšni bolj pametni državi, bi mu že zdavnaj zavili vrat...