Magazin > Lepota & telo
52 ogledov

Oslepela, ker je posnemala Rihanno

Rihanna Reuters
Posnemanje zvezdniškega videza je lahko tudi nevarno. Kako zelo, se dobro zaveda najstnica iz New Yorka, ki si je želela biti podobna Rihanni.

Erica Barnes je z željo, da bi bila videti kot slavna pevka, v kozmetičnem salonu za 20 dolarjev (dobrih 14 evrov) kupila barvne leče, ki pa jih po celodnevnem nošenju ni odstranila, ampak se je z njimi odpravila tudi v posteljo. To je bilo za njen vid usodno, najstnica pa bo zato morala na operacijo roženice, piše Fox News.

"Zaradi 20 dolarjev je izgubila vid," pa razlaga njena mačeha in dodaja, da bi starši morali vedeti, da takšna dejanja lahko ogrožajo otrokovo zdravje. "In takšni nevarni pripomočki se lahko kupijo kjerkoli," pravi.

Ameriška zakonodaja sicer določa, da je za nakup kontaktnih leč potreben zdravniški recept, leče pa naj bi prodajali le prodajalci z licenco, ki morajo stranke podrobno seznaniti z uporabo, pravilnim shranjevanjem in možnimi stranskimi učinki. Erica barvnih leč pri takšnem prodajalcu ni kupila, prav tako so ji v kozmetičnem salonu rekli, da lahko leče spira pod tekočo vodo in da za to ne potrebuje posebne raztopine.

Newyorški specialist za oči Jules Winkour pravi, da kontaktne leče, ki jih prodajajo v kozmetičnih salonih, pogosto niso primerno preverjene, prav tako prodajalci niso seznanjeni z njihovo varno uporabo. Specialist dodaja, da je imel v zadnjem času že nekaj podobnih primerov, vsi pa so bili posledica nepravilne uporabe leč, kupljenih pri nepooblaščenih prodajalcih.

Komentarjev 1
  • nja 21:30 20.september 2013.

    No, ja mačeha /starši...Naj bodo ogorčeni nad tem, da ni prebrala navodil na škatli od leč (tudi fensi šmensi barvne leče imajo navodila). In nad dejstvom, da se ni niti malo pozanimala glede pravilne uporabe leč. To je pa stvar ...prikaži večr vzgoje- po sistemu "Ne skači v vodo, če nisi prepričan o globini"...