Magazin > Lepota & telo
100 ogledov

Oslepela zaradi mačje sline

mačka Profimedias
Janese Walters je zaradi mačke oslepela na eno oko.

Janese Walters je čez noč oslepela na eno oko. Zdravnik si tega ni znal razložiti, dokler mu Waltersova ni povedala, da ima mačko. Pri nadaljnjih preiskavah so ugotovili, da je zbolela za "mačjo boleznijo".

Kar 40 odstotkov mačk je okuženih z bakterijo, ki nanje nima učinka, je pa lahko nevarna človeku. Do okužbe lahko na primer pride, če mačka oblizne lastnikovo roko, na kateri je ranica. Pri oslabljenem imunskem sistemu lahko nato nastopi nezaželena reakcija. "Ta bolezen lahko napade oči. Bakterija zmehča kapilare in povzroči težave," je povedal zdravnik Kris Brickman iz Toleda in dodal, da bakterija lahko napade tudi jetra, če pride do hrbtenjače, pa lahko zbolimo za meningitisom. Po stiku z mačko si zato temeljito operite roke.

Waltersova tega nasveta žal ni upoštevala. Zdravniki pravijo, da bo na eno oko ostala slepa, kljub temu se svojemu ljubljenčku ne bo odpovedala. "Veliko stvari moram spremeniti. Vesela sem, da bakterija ni napadla še mojega drugega očesa," je povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.