Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Osmi potnik premika meje groze?

alien
1/3
Žurnal24 main
18. maja v kina prihaja grozljivka Osmi potnik: Zaveza.

"V vesolju nihče ne sliši tvojih krikov." Po skoraj štirih desetletjih te besede ostajajo sinonim za neverjetno in nepopustljivo moč mojstrske znanstvenofantastične grozljivke Ridleyja Scotta, Osmi potnik. "Zdaj se oče slovite franšize še enkrat vrača v svet, ki ga je bil nekoč ustvaril, z namenom, da z Zavezo – adrenalina polno novo pustolovščino, ki premika meje groze  – razišče njene najtemnejše kotičke. Film se odvija deset let po dogajanju v Scottovem Prometeju in se vrača h koreninam režiserjeve revolucionarne sage, pri tem pa prinaša povsem novo in edinstveno srhljivo zgodbo, ob kateri si boste grizli nohte. S tem šestim filmom v nadvse uspešni franšizi se vizionarski režiser še bolj približuje razkritju skrivnostnega izvora matere vseh osmih potnikov, smrtonosnega Xenomorpha iz prvega filma," film napoveduje slovenski distributer.

Zgodba

Na krovu vesoljske ladje Zaveza je vse mirno. Posadka in preostalih dva tisoč duš na plovilu, ki opravlja pionirsko nalogo, globoko spi; le android Walter (Michael Fassbender) se sam potika po hodnikih. Ladja je na poti na oddaljeni planet Origae-6 na drugem koncu galaksije, na katerem bodo, tako vsaj upajo, ustanovili novo kolonijo človeške rase. Spokojnosti pa je v trenutku konec, ko samovžig bližnje zvezde potrga jadra za zbiranje energije na Zavezi, kar zahteva nemalo žrtev in povsem iztiri namen odprave.

Kmalu preživela posadka precej bliže, kot je planet Origae-6, odkrije na videz še neodkrit planet: neokrnjen raj z gorovjem, ovitim v oblačke, in šumečimi gozdovi, ki zna biti enako primeren za novi dom. A to, kar so našli, je v resnici temačen in smrtonosen svet, poln nepričakovanih zank in preobratov. Raziskovalci neznanega se morajo soočiti s strahotno grožnjo, ki presega njihovo domišljijo, in se povsem izčrpani podati v beg za svoja življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.