Slovenija
24 ogledov

Osnutek naj bi romal k strankam

Miro Cerar Anže Petkovšek
Najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar naj bi še danes posredoval strankam osnutek koalicijske pogodbe.

Osnutek bo osnova za jutrišnje nadaljevanje koalicijskih usklajevanj. Prvi informativni sestanki s strankami so potekali konec prejšnjega tedna, do petka pa naj bi bili znani vsaj obrisi nove vladne koalicije.

Sodeč po nekaterih neuradnih informacijah naj bi prihodnja pogajanja tekla bolj po področjih. Stranke, ki bi vstopile v koalicijo, pa naj bi skušale doreči nekaj ključnih projektov in se izogniti temam, ki bi jih razdvajale. 

Bili naj bi v dilemi

Dejan Židan je dejal, da je stranka SD Miru Cerarju že posredovala svoje gradivo in da pričakujejo njegovega. Po njegovih besedah se bo iz tega videlo, v katero smer se SMC nagiba, kar bo predstavljalo tudi osnovo za nadaljevanje koalicijskih pogajanj. 

Židan je danes ponovil, da bodo v stranki konstruktivni, ne glede na to, ali bodo v koaliciji ali v opoziciji. Po nekaterih informacijah pa naj bi bili v stranki v dilemi. Iz izjav članov je bilo zaznati, da so pripravljeni na kompromise, da pa ne želijo razočarati svojih volivcev. Vodstvo stranke naj bi o tem razpravljalo že danes, po tem, ko bodo dobili gradivo SMC.

Še vedno ni jasno, kako se bodo odločili v NSi, medtem ko DeSUS skoraj gotovo vstopa v novo koalicijo. V njej pa zagotovo ne bo Združene levice. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.