Šport > Nogomet
22 ogledov

''V zgodovino gremo kot najboljša Chelsea ekipa''

pokal naslov Meireles Lampard Drogba Kalou Mata Torres Essien Cahill Terry Final Reuters
Frank Lampard je po prejetem zadetku njegove ekipe mislil, da so sanje za Chelsea končane. Žarek upanja je ponovno posijal po izenačenju le nekaj minut kasneje, ekipi pa sta se kmalu preselili k streljanju enajstmetrovk. Prav selitev na belo točko pa je Lampardu vlila samozavest, saj je bil prepričan, da bo pokal romal v roke Londončanov.

Lampard: ''Didier je legenda Chelseja. On je heroj.''

''Priznam, pri zaostanku 1:0 le nekaj minut pred koncem nisem bil preveč prepričan. Ko se je tekma preselila na belo točko sem verjel, da tega pač ne bomo izgubili. Zmagali bomo, sem si mislil,'' je povedal Lampard.

Njegova samozavest je bila še toliko bolj presentljiva, ker Bavarci v tej fazi tekmovanja še nikoli niso izgubili po streljanju enajstmetrovk, medtem ko Chelsea tekme po strelih z bele točke sploh še ni dobila. Obenem pa je imel Bayern prednost domačega igrišča. Statistika priča tudi o tem, da nobena angleška ekipa po streljanju enajstmetrovk ni izločila nemške. A Lampard verjame, da je razočaranje pred štirimi leti v Moskvi ekipo spodbudilo k zmagi. ''Ni se smela ponoviti Moskva, tega ne bi mogli še enkrat prenesti,'' je zatrdil Anglež.

Nogometaši Chelseaja so postali tretja angleška ekipa, ki je v finalu ugnala Bayern. Prvi je to leta 1982 uspelo Aston Villi, medtem ko so Manchester United nad Bavarci slavil leta 1999. ''Nisem bil prepričan, če se lahko vrnemo in razmišljal sem že o tem, da pač ni usojeno. Nato je Didier izenačil in po Čechovi obrambi enajstmetrovke sem si mislil, uspelo nam bo,'' je povedal Lampard in dodal, da je takoj po začetku izvajanja enajstmetrovk že popolnoma verjel v uspeh. Nekaj besed je namenil tudi Drogbaju, ki je v očeh igralcev in gledalcev postal pravi heroj. ''Didier je bil glavni nocoj. Izkopal nas je iz velike luknje. On je legenda Chelseja, on je heroj. Brez njega ne bi bili tu. Gole zadeva na pomembnih tekmah,'' je zaključil triintridesetletnik.

Terry: ''To je največja zmaga v moji karieri.''

John Terry je zmago opisal kot največjo v svoji karieri, pa čeprav zaradi kazni ni imel priložnosti nastopiti v finalu. ''To je neverjeten občutek. Na ta trenutek sem čakal osem ali devet let in izbrisal je vse tiste slabe spomine na to tekmovanje. To je 100 odstotno najboljši trenutek v moji karieri.'' Z zmago v bavarski prestolnici pa so odpravljene tudi vse bolečine, ki so ostale po porazu pred štirimi leti. ''V preteklosti smo izpadli v zadnjih trenutkih, proti Unitedu smo izgubili po enajstmetrovkah in dvakrat smo izgubili v polfinalu proti Liverpoolu. S to zmago smo se znebili velikega bremena. Lahko sprejmem, da nisem igral, ker smo zmagali. To mi največ pomeni, ker mi ta klub ogromno pomeni.'' Kljub temu, da Chelsea niso veljali za favorite, pa so igralci ves čas verjeli v sposobnosti svoje ekpe. ''Po zaostanku s 3:1 proti Napoliju so nas vsi odpisali. Sam sem verjel v ekipo in verjeli smo drug v drugega. Odlično je, da imamo toliko igralcev za pomembne trenutke - Drogba, Torres, Lampard in Čech. Mislim, da smo si pokal zaslužili in lepo je videti nasmeh Romana Abramoviča ter veselje navijačev. V zgodovino bomo šli kot najboljša Chelsea ekipa vseh časov in to je neverjetno.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.