Šport
48 ogledov

Ostaja član predsedstva Fis

kocijančič oks olimpijski komite slovenije Boštjan Tacol
Janez Kocijančič tudi po petkovih volitvah na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Cancunu ostaja član predsedstva Fis.

Predsedstvo skorajda nima sprememb, saj je edini novinec med odločilnimi možmi svetovnega smučanja Korejec Sjin Dong-Bin. V naslednjem obdobju je nova članica tudi Švedinja Jessica Lindell-Vikarby, ki je del predsedstva kot trenutna predstavnica športnikov.

Po četrtkovem izboru prirediteljev svetovnih prvenstev, kjer je Planica ostala brez nordijskega SP 2021, že vnaprej pa je bilo jasno, da bo po ključu menjave dobila SP v poletih, saj obstaja dogovor, da je prvenstvo vsakič na drugi letalnici, so v petek sprejeli še nekatere nove člane. Polnopravna člana Fis sta po novem Mehika in Hongkong, pridružene članice pa Afganistan, Kosovo, Tonga, Uganda, Nigerija in Ekvador.

Več kot 900 delegatov, pa tudi predstavniki partnerjev, medijev in smučarske industrije, je v tem tednu v Cancunu sodelovalo na več kot 100 načrtovanih srečanjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.