Svet
9 ogledov

Sorodniki napadli člana obalne straže

Po nesreči trajekta v Južni Koreji
1/3
Reuters
Sorodniki žrtev napadli predstavnika obalne straže. Po nesreči trajekta, v kateri naj bi umrlo skoraj 250 dijakov, so znova odprli šolo, v katero so ti hodili.

Sorodniki pogrešanih potnikov nesrečnega trajekta so vdrli v prostore obalne straže in napadli namestnika direktorja Čola Sang-Huana. Približno dvajset sorodnikov ga je zvleklo iz prostorov, z njega strgalo srajco in ga začelo pretepati. 

Obtožili so ga, da je pretiraval z opisom razsežnosti reševalne akcije. Trdijo namreč, da se tisto, kar so videli med obiskom mesta nesreče, ne ujema z njegovim opisom dogodkov. Zadrževali so ga vse dokler nisto prišli drugi uslužbenci, od katerih so potem tudi zahtevali odgovore o reševanju.

Nekateri izmed staršev so zahtevali obdukcije svojih otrok, ki bi lahko pokazale, ali so bili njihovi otroci še živi v potopljenem plovilu in ali so umrli zgolj zato, ker je bil odziv reševalcev prepočasen. 

Ostale prazne klopi

Po odprtju šole so številne klopi ostale prazne – na njih so v spomin na preminule učence položili rože. Na trajektu, ki je potonil, je bilo več kot 300 dijakov srednje šole v Danvonu, ki leži južno od Seula. Skoraj 250 jih je v nesreči umrlo ali pa predvidevajo, da so mrtvi. Uradno so do zdaj potrdili 171 smrtnih žrtev, 174 potnikov so rešili – na krovu je bilo skupno 476 ljudi.

Priskrbeli pomoč

Večina dijakov, ki so bili v nesreči poškodovani, se še vedno zdravi v bolnišnicah in za zdaj ni jasno, kdaj se bodo lahko vrnili v šolo. Za vse preostale dijake so priskrbeli več ducat svetovalcev, ki bodo dijakom pomagali pri soočanju s tragedijo.

Šola je v zadnjih dneh postala spominski kraj – poleg rož v učilnicah dijaki puščajo sporočila preminulim prijateljem. "Če te bom spet videl, ti bom povedal, da te imam rad, saj ti tega nisem povedal dovoljkrat," piše na enem od njih, poroča BBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.