Šport > Košarka
26 ogledov

Ostroge z dvema nekdanjima članoma Olimpije

manu ginobili EPA
Argentinski košarkarski zvezdnik Manu Ginobili je podpisal enoletno pogodbo z NBA ekipo San Antonio Spurs, edino ekipo v ligi, za katero je igral.

Osemintridesetletni košarkar Manu Ginobili bo v eni sezoni bogatejši za 14 milijonov dolarjev. Argentinec, za ekipo je v povprečju dosegal po 14 točk, je pogodbo in 15. leto igranja za ekipo iz Teksasa najavil že prejšnji teden.

Košarkar je bil na draftu v ligo NBA izbran že leta 1999 in dvakrat igral tudi na tekmi vseh zvezd. Posebno nagrado je prejel leta 2008, ko je bil izbran za najboljšega šestega igralca v ligi, oziroma najboljšega igralca z rezervne klopi. To je po podpisu pogodbe s Paujem Gasolom že druga pozitivna novica za navijače San Antonia, katere je Tim Duncan pred tremi dnevi obvestil, da se po 19 letih košarke poslavlja od aktivne kariere.

Še en nekdanji član zmajev

Pri Ostrogah pa bo zaigral še en nekdanji član Uniona Olimpije. Pred leti sta bila to Radoslav Nesterović in Beno Udrih, trenutno pa ima ekipa iz Teksasa v svijih vrstah dva bivša člana zmajev. V San Antonio se seli namreč Latvijec Davis Bertans, že nekaj let pa je član Spursov tudi Danny Green, ki je v Ljubljani igral ob lockoutu v ligi NBA.

Triindvajsetletni Bertans je zadnji dve sezoni igral za Laboral Kutxo, za katero je v evroligi povprečno dosegal po 7,9 točke in 1,9 skoka. Pred tem je poleg Olimpije igral še za Partizan, Rigo in Barons.

San Antonio je Bertansa dobil na naboru leta 2011. Latvijca je sicer kot 42. izbrala Indiana, a ga nato v menjavi skupaj s Kawhijem Leonardom in Erazmom Lorbkom prepustila San Antoniu. Slednjega pri Ostrogah testirajo na poletni ligi NBA, kjer se poti s precej mlajšimi soigralci. Lorbek se počasi vrača po dveletni odsotnosti zaradi težav s poškodbami.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.