Slovenija > Črna kronika
61 ogledov

Osumljenci v trgovini z drogo danes pred sodnika

Policija Nik Rovan
Nacionalni preiskovalni urad (NPU) in ljubljanski kriminalisti so še sinoči pozno v noč izvajali hišne preiskave v mednarodni kriminalistični preiskavi zoper hudodelsko združbo, ki je preprodajala drogo.

"NPU je v svoji akciji opravil skupno 15 hišnih preiskav, v katerih so preiskovalci zasegli več elektronskih naprav, mobilnih telefonov in SIM kartic, nekaj kosov strelnega orožja in gotovino. Še zmeraj je vseh pet osumljenih oseb pridržanih," sporočajo preiskovalci. 

V delu preiskave, ki so jo opravili ljubljanski kriminalisti, pa so poleg že dopoldan zaključenih sedmih hišnih preiskav, zvečer opravili še dve. "Zvečer so še eni osebi odvzeli prostost in tako je v tej zadevi skupno 5 osumljenih oseb še zmeraj pridržanih. V hišnih preiskavah so zasegli dokumentacijo, gotovino, prepovedane droge, več mobilnih telefonov in orožje," pojasnjujejo kriminalisti. 

V obeh zadevah policija intenzivno nadaljuje z operativnimi aktivnostmi, zbiranjem obvestil, policijskimi zaslišanji ter pregledom in analizo zaseženih predmetov, vse v smeri utemeljevanja sumov kaznivih dejanj.

Deset osumljencev danes pred sodnika

"Za vseh, skupno deset pridržanih osumljencev, je danes popoldan predvidena privedba preiskovalnemu sodniku," so še sporočili.

Več podrobnih informacij bodo posredovali na novinarski konferenci, ki bo predvidoma v začetku prihodnjega tedna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • antitrust 12:12 03.julij 2015.

    Me prav zanima, koliko jim bodo prisodili - .....odškodnine.