Slovenija
35 ogledov

Osumljeni umora Janka Jamnika danes na sodišče

Janko Jamnik Kemijski inštitut
Dobrih osem mesecev po umoru takratnega direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika bo danes sodišče zaslišalo osumljenca za njegov umor.

Nekdanji zaposleni na Kemijskem inštitutu Milko Novič bo moral danes pred ljubljansko okrožno sodnico Špelo Koleta pojasniti, ali priznava umor svojega nekdanjega nadrejenega Janka Jamnika. Novič je v priporu že več kot osem mesecev, policija ga je aretirala le nekaj dni po strelskem napadu na Jamnika.

Kot je znano, Jamnika so ustrelili 16. decembra lani, ko se je pripeljal na parkirni prostor gostinskega lokala na ljubljanskem Viču, vozilo zaklenil in se odpravil proti lokalu. Storilec je Jamniku prišel za hrbet in ga dvakrat, brez opozorila, ustrelil v glavo.

Žrtev se je zgrudila na tla, storilec pa je pobegnil. Hudo poškodovanemu Jamniku so nudili nujno zdravniško pomoč in ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je po nekaj dneh umrl. Noviča so aretirali tik pred božičnimi prazniki.

Tožilstvo je obtožnico zoper Noviča vložilo junija, očita mu umor na zahrbten način iz brezobzirnega maščevanja. V obtožnici piše, da so na rokah, laseh in plašču Noviča našli delce smodnika, odkrili naj bi tudi luknje v njegovem alibiju. Po drugi strani pa Novičeva obramba dvomi v trdnost dokazov tožilstva.

Če se Novič s tožilstvom v zameno za priznanje krivde ni pogodil za nekoliko nižjo kazen, bo steklo sojenje, obtožencu pa bo grozilo do 30 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.