Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Osumljeni za umor v Izoli že na forenzični psihiatriji

Slika je simbolična. (Foto: ) Žurnal24 main
Osumljeni za nedavni umor ženske v Izoli je bil premeščen iz psihiatrične bolnišnice Idrija v Maribor.

Koprsko okrožno sodišče je na predlog tožilstva za 36-letnega Izolana, osumljenega nedavnega umora v Izoli, odredilo izvajanje pripora v enoti za forenzično psihiatrijo mariborskega kliničnega centra, poročajo Primorske novice. 

Moškega so po poročanju časnika že premestili v Maribor, navaja časnik. Izvedenec psihiatrične stroke pa bo ugotavljal, ali je bil osumljeni prišteven ter kakšne psihične težave oz. bolezni ima. V preteklosti so ga sicer po informacijah Primorskih novic večkrat prisilno hospitalizirali, zdravil pa naj bi se tudi v idrijski psihiatrični bolnišnici.

Žrtev bila že dlje časa mrtva

Moški naj bi 53-letno žensko večkrat zabodel. Umrla pa naj bi že kakšen dan pred odkritjem. Sledi so policiste pripeljale do stanovanja, kjer sta osumljeni in žrtev skupaj živela. 

Operativno-komunikacijski center je 13. februarja nekaj po 3. uri ponoči prejel klic občana, da je neznanec na Manziolijevem trgu vlekel truplo in ga pustil ob smetnjaku. Policijska patrulja je tam dejansko našla truplo ženske, sledi vlečenja trupla pa so policiste pripeljale do stanovanja. Priči pa sta potrdili, da gre za isto osebo, ki je vlekla truplo, so po prijetju pojasnili na policiji.

Po podatkih policije sta žrtev in osumljenec v stanovanju živela sama. 36-letnika so leta 2008 obravnavali zaradi kaznivega dejanja preprečitve ali napada na pooblaščeno uradno osebo, večkrat pa so ga v preteklosti obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 3
  • smejka 15:11 23.februar 2017.

    Glede na to,kako bolnike obravnavajo v PB Idrija, se ne čudim,če je prišlo do tragedije.Ko so sorodniki iskali pomoč tako za obolelo osebo kot zase, je bil odgovor: Bo prišel pa spet gor.

  • moder 13:36 23.februar 2017.

    No bodo pa vsaj farmacevti na veliko služili teh 7 let, ker bo skos na tabletah. Seveda pod pogojem da sploh preživi teh 7 let, če ga ne bojo tablete pokončale prej,...

  • Majazmaja 10:40 23.februar 2017.

    Čez 5 - 7 let bo zunaj ... Na forenzični psihiatriji jih namreč lahko pridržijo največ za 7 let.