Magazin > Odnosi in prosti čas
78 ogledov

Osvežilce naredite sami

Osvežilec Facebook
Z osvežilci, ki jih boste povsem enostavno naredili sami, ne boste le odišavili prostora, z njimi boste poskrbeli tudi za blagodejen učinek na zdravje in počutje.

Povsem enostavno in - kar je še pomembneje - povsem poceni! Naraven osvežilec prostora, ki je hkrati lahko tudi moderen okrasni element. Za domačo pripravo osvežilca boste potrebovali manjšo stekleno posodo, paličice iz bambusa (običajne paličice za ražnjiče), rastlinsko olje (sončnično, oljčno, ...) in eterično olje.

Manjšo količino olja nalijte v stekleno posodico, dodajte nekaj kapljic eteričnega olja. Paličicam odrežite ostre konce, nato jih potopite v steklenico z oljem. Pri tem poskrbite, da bodo ščetkice paličic obrnjene navzdol, s čimer boste poskrbeli za večjo vpojnost.



Intenzivnost arome je odvisna od količine potopljenih paličic, več kot jih boste položili v stekleničko, močnejši bo vonj osvežilca.

Povsem poceni osvežilce lahko naredite za vsak prostor stanovanja; v spalnico je dobro postaviti stekleničko z eteričnim oljem lavande, v dnevno sobo aromo čajevca, v kuhinjo aromo limone ali mate, pomarančne, v kopalnici pa evkaliptusa.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.